Zuzana Jakubičková Hádzaná

Sporta Hlohovec krok od historického úpechu v Pohári EHF

Hádzanári Hlohovca vyhrali v sobotňajšom prvom zápase 2. kvalifikačného kola Pohára EHF doma nad bosnianskym tímom RK Borac m:tel Banja Luka jednoznačne 36:23. Odveta je na programe v nedeľu od 18.00 h opäť na palubovke Sporty.

Ilustračný obrázok k článku Sporta Hlohovec krok od historického úpechu v Pohári EHF
Zdroj: TASR

HC Sporta Hlohovec – RK Borac m:tel Banja Luka 36:23 (15:8)

Sporta: Žernovič, Kašťák, Olejár – Mazur 5, Laho 3, Takáč 2, Baláž 2/1, Kucher 3, Petrov 1, Ďuriš 7, Miženko, Čačič 3, Mažár, Dudáš 4, Zaťko 6/1.
Najviac gólov Boracu: Trivudza 6, Jankovič 4. Rozhodovali: Katsikis, Michailidis (obaja Gréc.), vylúčení: 1:5, 7m hody: 3/2 – 2/2, 1300 divákov.

Zverenci trénera Martina Liptáka odštartovali sľubne a hneď v úvode si vypracovali náskok 4:1. Rovnaký odstup od súpera si domáci držali aj v ďalších minútach – po štvrťhodine hry svietilo na ukazovateli skóre 8:5. V 20. minúte ale už Sporta odskočila na 10:5 a do kabín napokon odchádzala s jasným sedemgólovým náskokom.

Aj po zmene strán Hlohovec dominoval, v 37. minúte viedol už 20:11 a desať minút pred koncom 29:18. Sporta zvládla bez problémov aj koncovku a pohodlne dokráčala k výraznému víťazstvu, ktoré ju pred odvetou pasuje do pozície jasného favorita na postup.

Hlohovec je tak iba krôčik od najvýraznejšieho úspechu na európskej scéne v klubovej histórii. Doteraz dvakrát stroskotal v Pohári EHF v prvom kole a raz sa v niekdajšom PVP prebojoval do druhého kola. Slovenská hádzaná môže mať v 3. kvalifikačnom kole až dvojnásobné zastúpenie – do Pohára EHF v tejto fáze vstúpi aj majstrovský Tatran Prešov.

Martin Lipták, tréner Hlohovca /zdroj: sporta.sk/: „Od začiatku oceňujem dobrý prístup a nasadenie tímu. Hoci sme urobili niekoľko zbytočných chýb, boli sme trpezliví, neplašili sme sa za každú cenu a vydobyli si rozhodujúci náskok. S výsledkom som spokojný, pred odvetou máme dobrú východiskovú pozíciu, ale ešte nie je koniec, sme len v polčase. Borac nás neprekvapil, mali sme o ňom dostatok informácií, novou tvárou bol len brankár Blaževič, no aj na neho chlapci našli recept. Chcem sa poďakovať skvelým fanúšikom, boli našim ďalším hráčom, hnali nás dopredu.“

Hádzaná: Sporta Hlohovec - RK Borac
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM