Róbert Jakubička Hádzaná

Sporta Hlohovec je krok od postupu do skupinovej fázy, Lipták je optimista

Hádzanári úradujúceho slovenského vicemajstra HC Sporta Hlohovec sú na prahu historického postupu do skupinovej fázy Pohára EHF.

Ilustračný obrázok k článku Sporta Hlohovec je krok od postupu do skupinovej fázy, Lipták je optimista
Foto: Zuzana Jakubičková

V nedeľu od 18.30 h nastúpia v domácom prostredí na odvetu 3. kvalifikačného kola proti nórskemu ÖIF Arendal, z prvého zápasu si do nej berú náskok 26:20. Priamy prenos z duelu vysiela Dvojka.

„Bude to iný zápas ako v Arendali, ešte ťažší,“ povedal pre oficiálnu klubovú stránku tréner Sporty Martin Lipták. „Arendal má kvalitné mužstvo, my sme zasa v prvom zápase podali veľmi dobrý, zodpovedný výkon, nastavili sme si latku vysoko. Zopakovať ho v domácom prostredí, nesklamať a potešiť našich fanúšikov bude naša prvoradá úloha. Tentoraz to bude aj o psychike, ako sa hráči dokážu vyrovnať s tlakom a vidinou veľkého úspechu. Poznám však túto partiu a verím, že to zvládne, som optimista. Dokázali sme to neraz v ťažkých herných situáciách, je to silný, odolný tím.“

Hlohovec sa bude musieť v nedeľňajšej odvete zaobísť bez kanoniera Adama Mazura, z hry ho vyradilo zranenie členka. „Máme informácie, že Arendal vyhral v poslednom ligovom zápase a že sa presadzoval hlavne z postu spojok, no my sa sústredíme na náš výkon. Základom je dobrá obrana, ak budeme tam úspešní, potom nemám obavy,“ dodal kouč Lipták.

Výprava Arendalu pricestuje na Slovensko v sobotu, bývať bude v trnavskom hoteli Holiday Inn. V stredu nórsky tím v domácej najvyššej súťaži vyhral na palubovke posledného tímu Falk Horten 26:25 a pretrhol tak sériu siedmich prehier za sebou.

Na ceste medzi šestnásť najlepších celkov Pohára EHF bude hnať Sportu zaplnená športová hala na Zábraní. Podľa klubovej webstránky sporta.sk sa vstupenky na odvetný zápas míňali expresne rýchlo. Je predpoklad, že v nedeľu bude v predaji už iba minimum lístkov.

Hlohovec už postupom do 3. kvalifikačného kola dosiahol najvýraznejší úspech na európskej scéne v klubovej histórii. Doteraz dvakrát stroskotal v Pohári EHF v prvom kole a raz sa v niekdajšom PVP prebojoval do druhého kola. Sporta v tejto sezóne v 1. kole vyradila švajčiarsky TSV St. Otmar St. Gallen po výsledkoch 29:21 doma a 28:31 vonku, v druhom dvakrát zdolala bosniansky tím RK Borac Banja Luka 36:23 a 27:26, keď oba zápasy odohral slovenský zástupca na vlastnej palubovke.

3. kvalifikačné kolo Pohára EHF

HC Sporta Hlohovec – ÖIF Arendal
1.12.2013, nedeľa, 18.30 h:
/prvý zápas 26:20, rozhodujú: A. Konjičanin, D. Konjičanin (obaja BaH)/

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM