Zuzana Jakubičková Hádzaná

Sporta Hlohovec bojuje o titul majstra v turnaji Final Four

Hádzanárska Extraliga vyvrcholí počas víkendu prvýkrát v histórii turnajom Final Four za účasti kvarteta najlepších tímov základnej časti.

Ilustračný obrázok k článku Sporta Hlohovec bojuje o titul majstra v turnaji Final Four
Foto: Róbert Jakubička

O titul majstra SR 2012/2013 budú v prešovskej Tatran handball aréne bojovať mužstvá Tatran Prešov, Sporta Hlohovec, Michalovce a MŠK Považská Bystrica. Semifinálové zápasy sa odohrajú v sobotu 1. júna a v nedeľu 2. júna v priamom prenose na Dvojke (STV2) aj finále.

Semifinále sa hrá len na jedno stretnutie a každý zápas musí mať svojho víťaza. V prípade nerozhodného výsledku v riadnom hracom čase nasleduje rozstrel zo značky sedemmetrového hodu. Nový majster získa okrem víťaznej trofeje aj právo štartu v Lige majstrov, vicemajster môže štartovať v Pohári EHF a bronzový medailista vo Vyzývacom pohári.

Nový formát záverečných bojov Extraligy sa však vedeniu Sporty Hlohovec nepozdáva. "Myslím si, že vďaka tomuto modelu extraliga v závere stratila na atraktivite, chýbala jej iskra, náboj. V posledných kolách bolo všetko rozhodnuté a odrazilo sa to aj na diváckom záujme, hralo sa akoby na pol plynu. Keď mala súťaž naviac gradovať, naopak v závere uspávala. Ešte viac ma mrzí, že sme našim fanúšikom, ktorých chodí z celej extraligy najviac, nemohli ponúknuť súboje o všetko aj v našej hale. Spomínam si na play off v minulej sezóne, hala bola takmer plná, skvelá atmosféra, celé mesto žilo hádzanou. Teraz rozhodne o osude celej sezóny jediný zápas. Ak náhodou motyka vystrelí na nás, celoročná práca je takmer fuč. Neboli sme zástancami Final Four, ale ostatní extraligisti nás prehlasovali“ povedal pre oficiánu kluobovú stánku generálny riaditeľ SPORTY Marián Bobák.

Tréner Martin Lipták pre stránku sporta.sk hovorí: „Stále platí, že nad súčasným Prešovom sa vyhrávať nedá, ale vyhrať nad ním možno. V tomto aspekte nám systém Final Four vyhovuje viac. Lenže tá motyka môže vystreliť aj na nás, jeden zbabraný zápas s Michalovcami a sú pred nami – vo finále. Čo na tom, že sme ich v dlhodobej časti predbehli o jedenásť bodov…

Program Final Four
1.6.2013, sobota
16.00 h HC Sporta Hlohovec – HC winLand Michalovce, rozhodujú: Sivák a Oťapka
18.00 h Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica, rozhodujú: Baďura a Ondogrecula

2.6.2013, nedeľa
15.00 h finále: víťazi semifinálových duelov, rozhodujú: Karlubík a Dvorský

sporta.sk / slovakhandball.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM