Erik Bojničan Hádzaná

Sporta do finále! Zdoláme aj Prešovčanov?

Hlohovský hádzanári v rozhodujúcom semifinálovom zápase nezaváhali. O titul si to Sporta rozdá s Prešovom.

Ilustračný obrázok k článku Sporta do finále! Zdoláme aj Prešovčanov?
Foto: Róbert Jakubička / Zdroj: Dnes24.sk

Sporta Hlohovec je vo finále extraligy! Semifinále bolo nesmierne vyrovnané a nieslo sa v znamení víťazstiev na domácej pôde. V prvom dueli si doma naši poradili s Topoľčanmi. Tie však dokázali následne vyrovnať stav série na 1:1. V rovnakom duchu sa niesli aj ďalšie dva duely a stav série bol 2:2. Keďže Sporta vstupovala do semifinále z druhého miesta mala v rozhodujúcom piatom zápase výhodu domácej palubovky.

Šance boli vyrovnané a ani jeden z celkov sa nechcel finálového sna vzdať bez boja. Agro začalo lepšie a dostalo sa do vedenia. Hlohovec však nechcel dovoliť senzáciu a v celom prvom dejstve sa s Topoľčanmi doťahoval o výsledok. Naši však ukázali bojovnosť a do šatní odchádzali za stavu 14:9 v ich prospech.

Aj druhý polčas ponúkal drámu. Hlohovčania však už vedenie nestratili a v napätom dueli si vytvárali viac príležitostí, ktoré sa im darilo premieňať. Výborný výkon predviedol v bránke Žernovič, ktorý tím pri šanciach Topoľčian dokázal podržať. Po záverečnom hvizde rozhodcu mali viac dôvodov na radosť hráči HC Sporta Hlohovec. Po výsledku 29:23 sa im podarilo vyhrať semifinálovú sériu v pomere 3:2 na zápasy.

Prvý finálový zápas sa odohrá už v stredu 13. mája o 18:00 na palubovke Tatranu Prešov.

zdroj: www.sporta.sk

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM