Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Spojte príjemné s užitočným: Príďte na ples a podporte ženy a deti v núdzi

Občianske združenie Debora organizuje benefičný ples na pomoc ženám s deťmi v núdzi.

Ilustračný obrázok k článku Spojte príjemné s užitočným: Príďte na ples a podporte ženy a deti v núdzi
Zdroj: TASR

Občianske združenie Debora, ktoré je oficiálnym organizátorom plesu, sa venuje sociálno-resocializačnej pomoci ženám s deťmi. Výťažok z benefičného plesu poslúži dobrej veci, peniaze pomôžu obetiam násilia.

Ples pod záštitou primátora mesta sa uskutoční 9. marca 2019 o 19.hod. v Empírovom divadle v Hlohovci. Cena vstupenky je 30€.

“Občianske združenie Debora pôsobí od marca 2018 a má vytvorený projekt na podporu a pomoc pri riešení násilia páchaného na ženách a deťoch. Pomáha praktickou formou za pomoci odborníkov v oblasti práva, psychológie, špeciálnej pedagogiky a sociálnych vecí,” uviedla Bibiana Trubačová, predsedkyňa O.Z. Debora.

Na plese vystúpia s kultúrnym programom známe osobnosti, tešiť sa môžete na Jadranku, opernú speváčku Katarínu Kurucovú, spoločenský tanec predvedú tanečníci z Latino Klubu, orientálne tance skupina Shams. Nebudú chýbať ani hlohovské mažoretky Sašetky. Podujatie bude moderovať Eva Černá.

“Výťažok z plesu bude použitý na činnosť združenia a hlavne miesta prvého kontaktu, ktoré sú dôležité pre obete násilia. Tu sa po prvý krát môžu klientky stretnúť s možnosťami riešení problému, s ktorým zápasia. Získajú zdarma poradenstvo a pomoc a citlivým, diskrétnym prístupom aj podporu a oporu začať problém riešiť. Všetci odborníci pracujú na báze dobrovoľnosti vo svojom voľnom čase bez nároku na odmenu,” informovala Trubačová.

Vstupenky na ples môžete zakúpiť v informačnom centre MKC, alebo zarezervovať na telefónnom čísle 0911/344 543.

Foto: ilustračná

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM