Zuzana Jakubičková Kultúra

Špeciality Fraštáku? Blesková ochutnávka a po hodine prázdne stoly

Cez víkend sa v Zámockej záhrade v Hlohovci konala akcia Špeciality Fraštáku. Okrem sprievodných podujatí bola najväčším ťahákom ochutnávka jedál typických pre náš región. Tá však nedopadla podľa plánov a v priebehu hodiny už nebolo čo ochutnávať.

Ilustračný obrázok k článku Špeciality Fraštáku? Blesková ochutnávka a po hodine prázdne stoly
Foto: Zuzana Jakubičková

Jednou z aktivít projektu VIA HLOHOVIENSIS v rámci organizačného zabezpečenia podujatí bolo aj gastronomické podujatie „Špeciality Fraštáku“, ktoré sa uskutočnilo v sobotu 17. 8. 2013 v parku pri Zámku.

Ľudia mali možnosť ochutnať miestne tradičné špeciality a dozvedieť sa niečo viac o zachovaní tradičných jedál svojho regiónu. Celá akcia bola sprevádzaná hudobným programom, ktorý zabavil hlavne staršiu generáciu. Pripravené bolo aj bezpečné člnkovanie v jazierku v Zámockej záhrade, lukostreľba a jazda na koňoch.

Jedlo zmizlo behom hodiny

Akcia Špeciality Fraštáku bola naplánovaná na celý deň. Problém bol v tom, že ochutnávka skončila rýchlejšie ako si všetci mysleli. Ľudia okupovali stánky už pred začatím ochutnávky a netrpezlivo čakali na pripavené špeciality, ktoré boli samozrejme zdarma. Po príchode vystavovateľov to začalo. Taniere sa plnili a vzorky sa míňali. Ľudí zrejme nezaujímalo odkiaľ sú výrobky, ktoré jedia a akým spôsobom sa pripravujú naše tradičné jedlá. Vzorky si brali z tanierov sami. Propagačných materiálov bolo pripravených dosť, ale len málokto sa chcel dozvedieť viac.

Návštevníci, ktorí prišli na akciu okolo 16:00 hod. sa už len pozerali na prázdne stoly. Pohoršenie neskrývali. K dispozícii už mali iba langoše a stánok s cigánskou, samozrejme za to sa už platilo. Ak mal niekto chuť na vínko, mohol si kúpiť jednu degustačnú vzorku za 0,50 centov. Veľa ľudí prišlo, prešlo sa okolo jazierka a sklamane odišlo.

Myšlienka celej akcie bola výborná, lenže po organizačnej stránke nedotiahnuta. Možno sa organizátori aj ľudia poučili a ďalší ročník dopadne lepšie, ak sa teda uskutoční.

Fotogalériu pripravujeme

Špeciality Fraštáku v zámockej záhrade
11
Galéria
Foto: Róbert Jakubička / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM