Klaudia Goncalves Rôzne Správy

SNP si uctil "partizánskou" akciou: Aktivista naprával škody po vandaloch

Enviromentálny aktivista z Hlohovca sa rozhodol v predvečer výročia SNP vyraziť na vlastnú partizánsku akciu a odstrániť škody napáchané vandalmi.

Ilustračný obrázok k článku SNP si uctil "partizánskou" akciou: Aktivista naprával škody po vandaloch
2
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Hlohovčan Brian Brestovanský, enviromentálny aktivista, režisér ochotníckeho divadla FĽOČ a aktívny člen DOZOR HC, skupiny aktivistov podnikajúcich smeťozbery pre čistejšie a krajšie mesto, sa v predvečer 75. výročia SNP rozhodol uctiť si pamiatku svojich prastarých rodičov partizánov naozaj chvályhodným spôsobom.

„Minulý týždeň som si všimol, že autobusová zastávka pri ihrisku v Šulekove je posprejovaná vandalmi. Svietil na nej okrem iného aj červený nápis Na stráž!“, vysvetľuje Brian.

Následne sa rozhodol uskutočniť súkromnú minipartizánsku akciu a s pomocou riedidla posprejované sklo vyčistiť.

Podľa jeho slov mu práca netrvala viac ako 20 minút, nepodarilo sa mu však odstrániť farbu z kovovej konštrukcie zastávky, ani úplne odstrániť rôzne nálepky, ktorými vandali zastávku oblepili.

„Bohužiaľ som nemal škrabku na zoškrabanie nálepiek. Chcel som očistiť aj kovové rámy, ale z nich už fixku odstrániť nešlo,“ uviedol Brian.

Aj tak však odviedol kus práce a aj vďaka nemu bude vandalmi znečistená zastávka opäť v slušnom stave. K dokonalosti jej chýba len výmena popraskaného skla ktoré majú zrejme tiež na svedomí chuligáni, ktorí si nevážia verejný priestor. O to sa už však musia postarať mestskí údržbári.

„Je smutné, že pravnuk dvoch partizánov musí v rodnom meste v roku 2019 riešiť likvidáciu takéhoto odkazu,“ skonštatoval na záver Brian.

SNP si uctil partizánskou akciou: Aktivista naprával škody po vandaloch
2
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM