Monika Hanigovská Správy

Sneh, vietor a ľad narobil v Trnavskom kraji šarapatu: 37 udalostí v doprave i úrazy

Slovensko sa dnes zobudilo do hustého sneženia aj poľadovice. Za počasím stoja nepríjemnosti na cestách aj úrazy v našich uliciach.

Ilustračný obrázok k článku Sneh, vietor a ľad narobil v Trnavskom kraji šarapatu: 37 udalostí v doprave i úrazy
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Už v skorých ranných hodinách počasie v Trnave a okolí ukázalo svoju takpovediac odvrátenú tvár. Mestská polícia mala už v takomto čase nahlásených množstvo nešťastí v doprave.

„Situácia v Trnavskom kraji sa začala dramatizovať ráno od pol piatej, odkedy sme mali hlásených tridsaťsedem udalostí v doprave,“ prezradila pre náš spravodajský portál hovorkyňa KR PZ v Trnave, Martina Kredatusová.

Neprejazdný úsek

Ako ďalej Kredatusová dodala, momentálne sú v dôsledku počasia zjazdné všetky cesty v Trnavskom kraji. V dôsledku počasia však vznikol neprejazdný úsek. „Neprejazdný je len úsek medzi Trebaticami a Piešťanmi v dôsledku dopravnej nehody," informovala nás ďalej hovorkyňa.

O 5.45 hodine tam došlo ku kolízii medzi autobusom, kamiónom a osobným autom. Vodič na autobuse išiel smerom od obce Trebatice, v smere jazdy dostal v zákrute šmyk, prešiel do protismeru, kde narazil do osobného auta. Vzápätí autobus zachytil zrkadlom aj bok kabíny rumunského ťahača. „V čase nehody bolo v autobuse približne desať cestujúcich, ktorí sa ale nezranili,“ doplnila. Jednorazovo bol ošetrený vodič osobného auta, občan Srbska.

Polícia zároveň apeluje na vodičov, aby jazdili s ohľadom na poveternostné podmienky a operatívne reaguje na situáciu a kritické úseky hlási cestárom.

Podľa slov hovorkyne bola najkritickejšia situácia v okresoch Skalica, Senica,Trnava, Piešťany a Hlohovec.

Zápchy aj nepríjemné zranenia

Na dôsledky nepríjemného počasia nás upozornili aj naši čitatelia. „Hneď skoro ráno sa začali tvoriť zápchy smerom na hlavné ťahy von z mesta. Do práce som prišla o hodinu neskôr,“ posťažovala sa nám Trnavčanka.

„Očakávala som námrazu, niekde schovanú pod snehom, ale aj tak som ju neodhadla. Spadla som, a mám celú nohu opuchnutú,“ má zase v hlave smútku naša čitateľka.

„Nie je vôbec štastné nateraz vychádzať von. Vietor vám šľahne rovno do tváre, všade ľad. Hneď ráno si susedova dcérka cestou do školy zlomila ruku,“ prezradil Marek.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM