Erik Bojničan Rôzne

Smeťozber odľahčil ulice Hlohovca: Pozrite, koľko toho dobrovoľníci stihli

Hlohovčania sa podujali v rámci jarného pokračovanie akcie Smeťozber vyčistiť svoje mesto. Koľko ľudí sa zúčastnilo a aký je výsledok akcie?

Ilustračný obrázok k článku Smeťozber odľahčil ulice Hlohovca: Pozrite, koľko toho dobrovoľníci stihli
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa Juraja Šišku z voľného združenia Dozor HC – Dobrovoľný Občasný Zber Odpadkov Rukami, ktorá Smeťozbery organizuje, dobrovoľníci aj z radov mestských poslancov vrátane primátora, zamestnancov radnice i rodín s deťmi odľahčili verejné priestranstvá zhruba o 23 metrov kubických odpadu, čo predstavuje asi tri kontajnery. Zraz mali účastníci na siedmich miestach, čistilo sa na hrádzi Váhu, v miestnej časti Šulekovo, v zámockej záhrade, na Sihoti.

„Najviac neporiadku bolo po bezdomovcoch pod Kamenným mostom,“ konštatoval Šiška. Ako aj po iné roky, okrem smetí našli dobrovoľníci aj chladničky, vysávače, koberce. „Každým pokračovaním akcie prichádza viac ľudí, čo nás veľmi teší,“ dodal Šiška. Po skončení práce bola pre všetkých pripravená opekačka.

Dozor HC robí Smeťozbery v menšom meradle počas celého roka, vlani sa uskutočnilo až 37 takýchto akcií, pri ktorých naplnili 508 veľkých vriec smeťami a asi osem kontajnerov nadrozmerným odpadom. „Dozoristi“ pracovali opakovane v okolí Hlohovského zámku v Panskej záhrade, čistili aj hrádze na oboch brehoch Váhu, lesík za hvezdárňou, Šianec, tiež zákutia na viacerých uliciach, ktoré sú dlhodobo obchádzané.

Môže vás zaujímať:

Stovky hodín práce a ešte viac vyzbieraného odpadu: Takýto bol rok dobrovoľníkov z DOZOR HC!

Klobúk dole pred dobrovoľníkmi z Hlohovca: Skoro nik o skupine nevie, za rok už vyzbierali v meste stovky kíl odpadu!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM