Zuzana Jakubičková Hádzaná

Slovenský výber posilnia Hlohovčania

Prvá nominácia nového trénera slovenských hádzanárov Petra Dávida sa nesie v znamení návratov. Do dvadsaťčlenného kádra, ktorý sa zíde 31. marca a následne odcestuje na turnaj Bring Cup v nórskom Bodö (5.-7. apríla), nepozval ani jedného debutanta, a

Po vyše piatich rokoch na reprezentačný zraz zamieri Pavol Polakovič, ktorý naposledy obliekol dres s dvojkrížom počas turnaja I. fázy kvalifikácie majstrovstiev Európy 2008. „Keď ma pred pár dňami nový kouč pozval, povedal som mu, že s radosťou. Do národného tímu sa veľmi teším. Dávida síce osobne poznám, viem, že bol výborným hráčom a určite je aj výborným trénerom, veď inak by nebol pri bundesligovom kormidle, no zatiaľ netuším ako jeho príchod poznačí herný prejav slovenského kolektívu,“ poznamenala spojka španielskeho Octavio Pilotes Posada, ktorá sa ešte za pôsobenia Petra Hatalčíka pri národnom tíme častejšie objavovala na krídelnej pozícii.

Najkratšie trvanie mal predčasný reprezentačný „dôchodok“ Daniela Vala. Už počas ME v Belehrade avizoval, že v národnom mužstve končí, po historicky prvom bode Slovenska na kontinentálnom šampionáte už medzi riadkami naznačil, že možno jeho odhodlanie nebude až také skalopevné a nakoniec figuruje hneď v prvej nominácii nového trénera. „Mám z toho veľkú radosť, že sa nám ho podarilo presvedčiť. Nebudeme sa zatiaľ baviť o tom, že ako dlho s ním môžeme počítať, dôležitejšie je, že s nami pôjde do Nórska a že nám môže pomôcť aj proti Bielorusku v play off o MS 2013,“ skomentoval bleskový návrat Vala Dávid.

V Nórsku sa Slováci stretnú s domácou reprezentáciou, Slovinskom a Ruskom.

** Nominácia Slovenska:**
brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomeration HB/Fr.), Teodor Paul (Csurgó IKK/Maď.), Miloš Putera (TV 05/07 Hüttenberg/Nem.)
pivoti: Michal Kopčo (Tatran Prešov), Martin Mazák (FTC PLER Budapešť/Maď.), Alexander Ivanov (Balatonfüredi KSE/Maď.), Peter Dudáš (HC Sporta Hlohovec)
krídla: Radoslav Antl (Tatran Prešov), Martin Straňovský (Reale Ademar Leon/Šp.), Tomáš Urban (MKB Veszprém/Maď.), Tomáš Straňovský (Štart Nové Zámky), Vlastimil Fuňak (1. MHK Košice)
spojky: František Šulc (Pick Szeged/Maď.), Oliver Rábek (Štart Nové Zámky), Csaba Szücs (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen/Švaj­č.), Gabriel Vadkerti (Csurgó IKK/Maď.), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Pavol Polakovič (Octavio Pilotes Posada/Šp.)

zdroj: TASR foto: Jozef Lelovič (jlfoto.eu)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM