Rastislav Búgel Hádzaná

Slovenky sa schádzajú v Hlohovci pred testovaním Londýna

Slovenské hádzanárky si už o pár dní po prvý raz v histórii vyskúšajú olympijskú palubovku.

Hoci na budúcoročnej olympiáde v Londýne štartovať nebudú, dostali pozvánku aspoň zúčastniť sa na testovacom podujatí v britskej metropole.
Na zraz do Hlohovca sa pre nedeľňajšie zápasy slovensko-českej interligy schádzali postupne. Z pôvodne nominovaj šestnástky však už pred zrazom definitívne vypadla Patrícia Wollingerová, ktorú odstavil zranený členok. Vedenie slovenského tímu na čele s trénerom Petrom Sabadkom sa rozhodlo nikoho ďalšieho nenominovať a do Londýna by tak v utorok malo odletieť iba pätnásť hráčok.
Práve pri Temži, v Handball Arene by mala reprezentačný debut zažiť skúsená brankárka Eva Vargová z ŠKP Piccard Senec. V porovnaní s nomináciou v dvoch októbrových kvalifikačných vystúpeniach chýbajú v „londýnskom“ výbere hráčky francúzskeho Dijonu – brankárka Žaneta Tóthová, Martina Školková a Veronika Pajtášová.
Slovenky čakajú v Londýne najskôr dva zápasy v skupine – v stredu s Čínou a v piatok s Poľskom. Ak obsadia v skupine poslednú priečku, zahrajú si už len v jednom zápase v sobotu o 5. miesto s tretím tímom druhej skpiny, kde budú účinkovať domáce Britky, Rakúšanky a Angola. Ak Sabadkov tím skončí na prvom alebo druhom mieste v základnej skupine, zahrá si v sobotu v semifinále a aj v nedeľu zápas o bronz alebo finále.
Hoci testovací turnaj slúži najmä organizátorom budúcoročných hier na overenie stavu všestrannej pripravenosti a pre zúčastnené tímy bude mať len rýdzo prípravný charakter, Slovenky sa nechystajú na výlet. „Čakajú nás naozaj nároční súperi. Už ten prvý bude poriadne ťažký, s Čínou, ktorá je už dlhší čas v Európe na sústredení, sme prednedávnom hrali aj s mojím klubom a vyhrali sme len o jediný gól,“ povedala pre TASR krídelníčka nemeckého majstra a lídra bundesligovej tabuľky HC Thüringen Dagmar Stuparičová.

Nominácia SR:
brankárky: Zuzana Školková (HK Danlog Partizánske), Lucia Gubíková (Iuventa Michalovce), Eva Vargová (ŠKP Piccard Senec)
krídla: Lucia Súkenníková (HC Britterm Veselí/ČR), Dagmar Stuparičová (Thüringen HC/Nem.), Simona Pileková (Slovan Duslo Šaľa), Katarína Hvostaľová (Iuventa Michalovce)
pivotky: Michaela Kovaličková (Iuventa Michalovce), Ivana Trochtová (Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Petra Popluhárová (Thüringen HC/Nem.), Alžbeta Tóthová, Katarína Dubajová (obe DHC Sokol Poruba/ČR), Monika Rajnohová, Zuzana Drotárová (obe HC Britterm Veselí/ČR), Martina Košíková (HK Danlog Partizánske)

Program predolympijského testovacieho turnaja:
streda, 23. novembra: Slovensko – Čína (11.30), Veľká Británia – Angola (14.00)
štvrtok, 24. novembra: Čína – Poľsko (11.30), Angola – Rakúsko (14.00)
piatok, 25. novembra: Rakúsko – Veľká Británia (11.30), Poľsko – Slovensko (14.00)
sobota, 26. novembra: zápas o 5. miesto (12.30), semifinále (15.00 a 17.30)
nedeľa, 27. novembra: o bronz (12.30) a finále (15.00)

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM