Erik Bojničan Hádzaná

Skvelé výkony a napínavé momenty: Hádzanársky turnaj v Hlohovci pozná svojho víťaza

Dvojdňový turnaj Maynet Cup, ktorý sa uskutočnil v Športovej hale v Hlohovci priniesol množstvo napínavých zápasov. Možnosť dostali aj hlohovský juniori, ktorí vypomohli tímu z Martina.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé výkony a napínavé momenty: Hádzanársky turnaj v Hlohovci pozná svojho víťaza
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu boli na programe štyri stretnutia: HC Sporta – Martin, Krems – Balmazújváros, Martin – Krems a HC Sporta – Balmazújváros.

V úvodnom dueli turnaja, ktorý sa konal v sobotu doobeda si sily zmerala domáca HC Sporta proti tímu z Martina. Domáci lepšie do turnaja nemohli vstúpiť. Hladké víťazstvo 44:12 (24:5) ukázalo silu Sporty.

Zápas Krems – Balmazújváros sa spočiatku javil ako jednoznačný pre rakúsky Krems. V určitú chvíľu už vyhrával rozdielom 13 bodov. Balmazújváros dostal ku koncu druhý dych a zápas sa snažil ešte zdramatizovať. Napokon to však nestačilo a maďarský tím podľahol o štyri góly. 33:29 (17:9)

Krems potvrdil kvalitu aj v jeho druhom zápase, keď porazil Martin v pomere 24:41 (12:19). V dobrom svetle sa ukázali mladíci Sporty, ktorí dostali možnosť doplniť tím z Martina.

V poslednom sobotnom zápase sa snažil maďarský Balmazújváros o prekvapenie, keď sa v úvode stretnutia ujal vedenia, no Sporta nakoniec dobrým výkonom rozhodla o svojom víťazstve. Zápas skončil výsledkom 30:23 (16:11).

V Nedeľu boli na programe zápasy: Balmazújváros – Martin a Sporta Hlohovec – Krems.

Na základe výsledkov sobotných zápasov bolo na druhý deň jasné, že ranný duel bude zápasom o tretie miesto a v poslednom zápase turnaja si to domáci rozdajú o víťazstvo s rakúskym Kremsom.

V rannom zápase si Balmazújváros spravil chuť po pre neho nie celkom vydarenej sobote. Porazil tím z Martina 32:16 (16:8) a z turnaja si odnáša trofej za tretie miesto.

V poslednom zápase sa proti sebe postavili dva tímy, ktoré zatiaľ prešli turnajom bez jedinej prehry. Finálový duel ukázal kvalitu oboch mužstiev. Po krásnej hádzanej sa v napínavom zápase nakoniec z tesného víťazstva 35:34 (19:15) tešila domáca HC Sporta, čo znamenalo, že si odnáša trofej za prvé miesto na turnaji.

HC Sporta má už druhé víťazstvo z doterajších troch ročníkov Maynet Cupu. Gratulujeme a držíme palce v najbližších zápasoch!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM