Erik Bojničan Kultúra

Šikovná pomôcka pri rozhodovaní, ako stráviť víkend: Naše tipy kam si vyraziť v Hlohovci

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže hneď niekoľko zaujímavých inšpirácii. Hlohovčania a spol., toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Šikovná pomôcka pri rozhodovaní, ako stráviť víkend: Naše tipy kam si vyraziť v Hlohovci
Zdroj: TASR

KINO: Ejzenštejn v Guatemale – FK URANIA 1919

Štvrtok 18. februára o 20:00

Sovetsky režisér Sergej Ejzenštejn cestuje v roku 1931, na vrchole svojich tvorivých síl, do Mexika, kde hodlá natočiť svoj snímok Nech žije Mexiko! Prichádza do mesta Guanajuato, kde sa ho ujme miestny sprievodca. Tu Ejzenštejn na vlastnej koži zažíva úzke prepojenie medzi láskou a smrťou – pudy eros a thanatos. Film nám dáva možnosť nahliadnuť do 10 dní, ktoré otriasli Ejzenštejnem; do dní, ktoré ho trvale ovplyvnili a formovali.

VÝSTAVA: Via Naturae – Cestou prírody

piatok – 8:00 – 16:00, sobota – nedeľa – 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

14. ročník Festivalu enviromentálneho filmu a prehliadka prác 5. ročníka súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže.

KINO: Iracional Man

Piatok 19. februára o 19:00

Profesor filozofie Abe Lucas je už viac ako rok emocionálne na dne. Nemôže písať, nemôže dýchať, nemôže si spomenúť na zmysel života, z ničoho sa nedokáže radovať. Abe prichádza učiť na fakultu do malého mestečka. Tu sa zaplietol s dvoma ženami. Osamelá profesorka od neho očakáva záchranu z jej nešťastného manželstva s jeho najlepšia študentka Jill sa okúzlená stáva jeho najbližšou kamarátkou pre ktorú je rozorvaná umelecká duše Abe a jeho exotická minulosť priamo neodolateľná. Jeho labilita ju fascinuje a priťahuje. Jeho rozhodnutie ku zmene spustí reťazec udalostí, ktoré ovplyvní jeho, Ritu i Jill navždy…

KINO: Dom kúziel

Sobota 20. februára o 17:00

Opustený kocúrik sa jedného dáždivého dňa ukryje v tajuplnom dome starého kúzelníka, kde býva aj celá rada nevšedných bytostí zo sveta fantázie. Ale nie každý je nadšený príchodom nečakaného hosťa. Králik Jack spolu s myškou Maggie urobili všetko preto, aby kocúrika vyhnali. Kocúrik sa ale nevzdáva a rozhodne sa spolu s novými kamarátmi spoločný kúzelný dom zachrániť.

Po stopách strateného grófa Jozefa Erdödyho

nedeľa 21.2.2016 o 16:00, Zámok Hlohovec

V našom meste sa chystá ďalšie zo série Nedeľných popoludní na zámku. Sprievodné slovo bude mať riaditeľ Vlastivedného múzea v Hlohovci Jozef Urminský. Podujatie sa bude konať v obnovených renesančných miestnostiach.

Donský kozácky chór

nedeľa 21.2.2016 o 17:30, Empírové divadlo v Hlohovci

Vystúpenie sólistov Donského kozáckeho chóru. Piesne kozákov to sú melódie a slová zo života kozáckych rodín pri práci, v bojovom nasadení, pri zábave, pri oddychu, pri pití vodky či laškovaní s mladými kozáčkami. Piesne veselé, roztopašné, zádumčivé, ale hlavne svojské a typické pre kozácku dušu.

KINO: Kuriér: Reštart

Sobota 20. februára o 19:00

Profesionálny kurier Frank Martin sa musí proti svojej vôli spojiť s nájomnou vrahyňou Annou, aby dostali skupinu bezcitných ruských priekupníkov s ľuďmi. A potom je tu nutný reštart, na pohľad tuctová akcia, ktorú si užijete najlepšie, lebo sa na nič nehrá, vopred viete, že bude obsahovať ľahké dialógy, akčné scény.

KONCERT: Sisterhood of Klangpedal

sobota 20.2.2016 o 20:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Koncert hudobnej skupiny, ktorá sa pred dekádou začala formovať v Hlohovci. Jej hudobný štýl býva označovaný ako mix art-rocku, jazz-rocku a fusion. Fanúšikovia zaujímavej hudby si určite prídu v našom Empírku na svoje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM