Zuzana Jakubičková Hádzaná

Sen na dosah: Sporta prevalcovala Nové Zámky

Vypredaná hala, skandujúci fanúšikovia a úžasný súboj dvoch rivalov. Druhé víťazstvo našich hádzanárov a vytúžený sen na dosah. Tak dnes vyzeral večer v Hlohovci, kde Sporta zdolala svojho súpera výsledkom 38:29.

Dnes v podvečer sa odohral druhý semifinálový zápas medzi HC Sporta Hlohovec a HC Štart Nové Zámky. Zápas bol od začiatku veľmi vyrovnaný. Na obidvoch mužstvách bolo vidieť napätie a túžba získať cenný bod pre seba.

[color=#0000ff]Naši hádzanári motivovaní minulým víťazstvom v Nových Zámkoch valcovali súpera jedným gólom za druhým. Rýchle využitie protiútokov, skvelá práca brankárov a chuť zvíťaziť, im zabezpečili ďalšiu výhru. [/color]

Sporte veľmi pomáhali aj fanúšikovia, ktorí zaplnili celú halu. Férové povzbudzovanie a ich oddaná vernosť viedla chalanov dopredu. Pred koncom druhého polčasu naši získali niekoľko bodový náskok po skvelých akciách a perfektne premenenom 7m hode Františka Zaťka. V tempe pokračovali naďalej a prvý polčas sa skončil stavom 17:12 pre Sportu.

[color=#0000ff]­V druhom polčase našich hádzanárov neopúšťalo tempo a boli jasnými pánmi hry. V 5 minúte druhého polčasu viedli už o 6 gólov a brankár D. Olejár nedovolil súperovy skórovať. Nervozita hostí stúpala, čo sa odzrkadlilo aj na ich hre. Nevzdávali sa a pár krát sa im podarilo brankára prekonať. V 11 minúte sa naši odtrhli už na 8 gólový rozdiel a víťazstvo bolo na dosah. [/color]

Čím viac sa blížil koniec stretnutia, tým väčšia bola nervozita súpera, čo dokázali naši využiť v svoj prospech krásnymi protiútokmi. V posledných minútach sa hostia snažili zvrátiť stav na svoju stranu, no bez úspechu. Zámky nemali absolútne žiadnu šancu a vedeli, že domov pôjdu s riadnou porážkou.

**Sporta opäť zvíťazila, ľudia od radosti tancovali a my veríme, že nám v sobotu 28.4.2012 prinesú zo Zámkou tretie víťazstvo. **

HC Sporta Hlohovec – HK Štart Nové Zámky 38:29 (17:12) /stav série: 2:0

Hlohovec: Olejár, Žernovič – Mazúr 7, Takáč, Cibulka, T. Szücs, Laho 1, Stachovič, Štefanisko, Miženko 2, Ďuriš 3, Kasagranda 2, S. Mažár 3, F. Zaťko 10/1, Dudáš 3, Tallo 7. Nové Zámky: Fabián, Šuba – Rábek 8/2, Hustý, Minarovič 1, Horváth, Straka 2, Kurka 5, Mikéci 5, Bakos, Szapu 2, Šeben, Sivák 1, T. Straňovský 2, Kleis 1, Tůma 2. Rozhodcovia: Brunovský, Čanda, vylúčenia: 7:4, ** ČK: Laho za tri vylúčenia, 7m hody: 1/1 – 2/2, **Divákov: 1500.

hc_hadzana_2504
29
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM