Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Rozlúčka so starým rokom v prírode: Výstup na Šianec prospeje telu i duchu

Klub slovenských turistov Hlohovec pozýva všetkých turistov a priateľov prírody na turistickú akciu pri príležitosti rozlúčky so starým rokom.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčka so starým rokom v prírode: Výstup na Šianec prospeje telu i duchu
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Po sviatkoch plných maškrtenia a domácej pohody dobre padne koncoročná prechádzka na čerstvom vzduchu. Turisti pozývajú na nenáročnú turistickú akciu.

KST Hlohovec organizuje v pondelok, 31.12.2018, 7.ročník akcie Silvestrovský výstup na Šianec.

Štart je voľný, nie je časovo ani miestne organizovaný – vyštartovať tak môžete z miesta, ktoré je najbližšie k vášmu bydlisku. Cieľom prechádzky je vyhliadka Šianec. Štart si naplánujte tak, aby ste do cieľa dorazili v čase od 11:00 do 13:00 hod.

“Trasa je ľubovoľná a nezáväzná. Akcia má charakter ľahkej turistickej prechádzky, ktorej cieľom je vychutnať si posledný deň v roku v prírode a prehliadnuť si prírodné, architektonické a kultúrne pamätihodnosti mesta Hlohovec. Turisti si môžu zvoliť individuálnu trasu, so štartom kdekoľvek v Hlohovci a s ľubovoľným smerovaním. Dôležité je, aby prišli dobre naladení na spoločné stretnutie na vyhliadke Šianec,” informujú turisti z KST Hlohovec na svojom webe.

Výstup sa koná ako symbolické ukončenie turistickej sezóny a rozlúčka turistov so starým rokom v jeho poslednom dni. Je myslený skôr ako veselá spoločenská akcia a stretnutie dobrých priateľov, než turistická výkonnostná akcia. Neočakávajú sa žiadne rekordy, alebo vrcholné športové výkony. Treba si so sebou priniesť hlavne dobrú náladu a silvestrovskú pohodu.

“V záujme zachovania dobrej pohody počas výstupu a na spoločnom stretnutí, je nepísaným pravidlom a dobrou tradíciou podujatia, že pyrotechnika nie je na tomto stretnutí vítaná,” upozorňujú organizátori.

Foto: ilustračné

Zdroj: KST Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM