Klaudia Goncalves Iné športy Rôzne Šport

Rozhýbte sa! Cyklisti vyrazia na túru cez 23 obcí, štartujú z Hlohovca

Občianske združenie Cyklisti z okolia Hlohovca chystá pre nadšencov cyklistiky zaujímavú akciu. Trasa povedie cez 23 obcí a miest regiónu!

Ilustračný obrázok k článku Rozhýbte sa! Cyklisti vyrazia na túru cez 23 obcí, štartujú z Hlohovca
Zdroj: Dnes24.sk

Cyklisti z okolia Hlohovca ako občianske združenie vzniklo 6. apríla 2018, no ako nadšenci cyklistiky spoločne fungujú od roku 2016, kedy vznikli prvé myšlienky, nápady a činy.

Prvá akcia sa konala v roku 2017, konkrétne 25. marca a bola to jazda z Hlohovca do Piešťan, ktorá dostala názov Vážsky prológ.

Združenie je unikátom v celom hlohoveckom okrese a má za sebou 7 oficiálnych ak­cií.

Najúspešnejšia akcia sa uskutočnila tento rok, kedy bol prekonaný rekord v počte priaznivcoch cyklistiky. Na Vážskom prológu bola očakávaná účasť cca 30 cyklistov prekonaná viac ako dvojnásobne – akcie sa zúčastnilo vyše 60 cyklistov.

Trasy akcií určuje vždy výbor, resp. vždy ich schvaľuje, svoje návrhy na trasu však môžu poslať aj fanúšikovia združenia. Takouto fanúšikom navrhnutou etapou je aj akcia Nad Holeškou.

Cyklotúra Nad Holeškou sa uskutoční v nedeľu, 17. júna. Štart je pri pamätníku SNP na Námestí sv. Michala v Hlohovci o 13.00 hodine. Trasa povedie z Hlohovca cez Jaslovské Bohunice a Chtelnicu do Vrbového, odtiaľ cez Veselé do Piešťan a vrchnou cestou cez Sokolovce naspäť do Hlohovca. Dĺžka okruhu je 89 km.

Cyklisti z okolia Hlohovca plánujú túto sezónu svoje akcie zintenzívniť – predbežne by chceli usporiadať jednu etapu každý mesiac.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM