Erik Bojničan Hádzaná

Rozbehnuté hlohovské hádzanárky: Deklasovali súpera a usadili sa na čele tabuľky

Na domácej palubovke Hlohovčanky jednoznačným rozdielom zdolali súpera a kraľujú ligovej tabuľke. Tá je však pred s blížiacim sa záverom zamotaná.

Ilustračný obrázok k článku Rozbehnuté hlohovské hádzanárky: Deklasovali súpera a usadili sa na čele tabuľky
Zdroj: HC SPORTA Hlohovec

Hádzanárky Sporty Hlohovec majú parádne rozbehnutú sezónu. Štyri kolá pred jej koncom sa usadili na čele tabuľky. Čaká ich však zrejme dráma do samotného záveru.

Jednoznačná výhra

Zhodne po 28 bodov majú okrem vedúcich Hlohovčaniek aj tímy Bánovce nad Bebravou a Inter Bratislava. Prvý menovaný celok naše hráčky zdolal v ostatnom kole. Zápas proti Interu, v ktorom sa môže rozhodnúť Hlohovčanky ešte len čaká. Chuť si však spravili na domácej palubovke proti neďalekému Močenku.

V úvode to vôbec nevyzeralo na jednostrannú záležitosť. Hosťky znížili na 2:1 a dokonca dvomi gólmi po sebe aj na 5:4. Všetko sa zmenilo, keď bola v 8. minúte vylúčená jedna z hosťujúcich hráčok. Hoci presilovku domáce hráčky využili iba na gól Koníkovej zo sedmičky (7:4), výborne začala hrať obrana a z trhákov odskočili na 10:5

Zdroj: HC SPORTA Hlohovec

Domáce hráčky potom prepli na vyššie obrátky, ktorým Močenok nestíhal. V 22. minúte tak bolo už 18:5 a domáca exhibícia pokračovala. Polčasové skóre sa nakoniec zastavilo na 23:8. Tréner Ivan Dávidek v druhom polčase postupne prestriedal celý základ, šancu dostali všetky hráčky a hoci sa hra čiastočne vyrovnala, góly v sieti Močenku pribúdali.

Hra mala v záverečných minútach rýchly sled a presúvala sa od jednej bránky k druhej. Gólovo sa podarilo presadiť aj hosťujúcim hráčkam, no na tabuli po záverečnom hvizde svietilo skóre 44:23 v prospech Hlohovca.

Hlohovčanky čaká zápas jari

„Proti Močenku, hoci to nie je ľahký súper, sme si chceli vynahradiť nevydarený zápas z Bánoviec. Potvrdili sme, že také zápasy jednoducho bývajú, naopak, Bánovce výkon proti nám nezopakovali na Interi. Až na úvodné minúty sme zápas ovládli, obrana dobre pracovala, hoci sme mohli a mali dostať oveľa menej gólov, ako sme nakoniec dostali. Šancu dostali všetky hráčky," uviedol pre stránku klubu tréner Ivan Dávidek.

Ako ďalej pre stránku Sporty Hlohovec povedal I. Dávidek, všetko sa vyvíja tak, že Močenok a Topoľčany by mali byť prípravou pred rozhodujúcim zápasom jari, ktorý Hlohovčanky odohrajú na Interi. Ten naše hádzanárky odohrajú v termíne 29. – 30.4.2017. Ešte predtým ich však čaká domáce vystúpenie proti susedným Topoľčanom v sobotu 22. apríla.

Podarí sa Hlohovčankám udržať si prvé miesto v tabuľke?

Nie

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM