Zuzana Jakubičková Krimi

Rómovia zabíjali päsťami: Za smrť 13 rokov basy!

Súd rozhodol. Dvaja Rómovia, ktorí pred rokom brutálne napadli Andreja (†63) pôjdu do basy. Obaja muži sa snažili hodiť vinu jeden na druhého a za čin sa ospravedlňovali.

Mladí muži vo veku 18 a 23 rokov budú nad svojim hrozným činom rozmýšľať v base. Okresný súd v Piešťanoch tak rozhodol dnes a nemal žiadne pochybnosti o vine obžalovaných.

Petra H. a Františka B. z Maduníc odsúdili na 13 rokov odňatia slobody za zločin podnecovania národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti a zločin zabitia. Andrej (†63) pritom nebol jediný koho tú noc zbili. Za obeť im padol aj muž, ktorého napadli v miestnom amfiteátry. K tomu sa pridala provokácia a vyhrážky.

Súd vypočul niekoľko svedkov, ktorí potvrdili agresivitu rómskych mladíkov. Obaja muži sa ospravedlňovali a čin oľutovali. Rasový motív však jednoznačne odmietli. Rómovia sa voči verdiktu odvolali.

[color=#ff0000]viac o tejto tragédii čítajte [link=http://www­.hlohovec24.sk/clan­ky?extend.131224_Ro­movia-o-brutalnej-bitke:-Smrt-Andreja-%28%E2%80%A063%29-lutujeme---]TU[/link][/color]

hlohovec24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM