BTW Správy Samospráva

Radnica chce, aby Hlohovčania prestali nakupovať do igelitiek. Ponúka alternatívu

Ekologickú plátenku mesto pošle do každej schránky v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Radnica chce, aby Hlohovčania prestali nakupovať do igelitiek. Ponúka alternatívu
2
Galéria
Zdroj: TASR

Fraštackú ekoplátenku.v týchto dňoch distribuuje radnica do poštových schránok všetkých domácností v Hlohovci. Spolu 13 680 eur investovalo Mesto Hlohovec do toho, aby motivovala Hlohovčanov ekologickejšiemu správaniu sa pri nakupovaní.

Fraštacká dýra do sveta

Textilné tašky podľa hovorkyne Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej pomôžu znížiť mieru používania nákupných igelitiek. Nápis na ekotaške hovorí za všetko:

S Fraštackú ekoplátenku urobíš ekologickú dýru do sveta.

Mesto ich dalo vyrobiť 10.000 kusov v dvoch verziách. „Jedna je konzervatívnejšia pre staršiu a strednú generáciu s ekologickými motívmi a dominantami mesta a druhá je pre duchom i vekom mladých, modernejšia, so sloganom vo fraštáckom, hlohovskom nárečí, ktorý korešponduje s nastavenou komunikáciou mesta smerom k verejnosti,“ uviedla hovorkyňa.

Návrhy sú podľa jej slov výsledkom spoločnej práce reklamnej agentúry a pracovnej skupiny na mestskom úrade, ktorá sa venuje projektu Hlohovec – ekologicky zodpovedné mesto.

Platí to EÚ

Na projekt radnica získala z operačného programu Európskej únie Kvalita životného prostredia sumu 12 036 eur, z mestskej kasy investovala 1 644 eur. „Distribúcia jednej tašky do každej domácnosti bude zabezpečená prostredníctvom kolportérov, roznos bude od 17. do 21. augusta,“ doplnila Hrinková Siebenstichová.

V rámci ekoprojektu mesta sa uskutočnia ešte dve diskusie pre verejnosť týkajúce sa nosných a aktuálnych ekologických tém, a taktiež vzdelávanie žiakov 1. stupňa všetkých základných škôl s dôrazom na odpadové hospodárstvo. „Aktuálne pripravujeme videá na päť rôznych ekotém pre širokú verejnosť,“ dodala hovorkyňa.

Chcete namiesto igelitiek aj do budúcna používať plátenku?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM