Rôzne

Punč, podplamenník či cigánska: Koľko na trhoch vysolíme za obľúbené dobroty?

Vianočné trhy v Hlohovci sú tu a nájsť tam môžeme i množstvo všakovakých dobrôt. Koľko peňazí si treba pripraviť, ak vám na nich vyhladne či vysmädne?

Ilustračný obrázok k článku Punč, podplamenník či cigánska: Koľko na trhoch vysolíme za obľúbené dobroty?
25
Galéria

K vianočným trhom okrem hudobných a kultúrnych vystúpení, či stretnutí s blízkymi určite patrí aj dobré jedlo či pitie. Ani Hlohovec nie je výnimkou a Námestím svätého Michala už rozvoniavajú všakovaké dobroty od výmyslu sveta. Ako je to s cenami? Pozrite si náš prehľad toho, koľko zacvakáme, ak na trhoch vysmädne či vyhladne.

Sladkosti, podplamenník, cigánska…

Na trhoch si môžete pochutiť na jedle od výmyslu sveta. Ak máte radi sladké, napríklad za párance zaplatíte 4 eurá, pričom na výber máte bryndzové, tvarohové, makové orechové alebo kakaové. Na Trdelník si musíte priprviť 2,50 eura. Vybrať si môžete z orechového, škoricového vanilkového či kokosového

Ak dostanete chuť na mäso, napríklad za bravčovú či kuraciu cigánsku si pripravte 3,50 eura. Klobása vás vyjde na tri eurá a jaternica na 2,50 eura. Voňavý podplamenník dostanete slaninový, klobásový či syrový za 2,50 eura.

Nechýbajú aj menej tradičné jedlá. Napríklad mastenú lokšu kúpite za 80 centov, makovú za rovné euro a s pečienkou za 1,50 eura.

Obľúbený punč

A ako je to s nápojmi? Najrozšírenejšími sú varené víno od 1,50 eura za 2 deci a vianočný punč taktiež 1,50 eura za rovnaké množstvo. Ten je aj v detskej, alebo ak chcete v šoférskej verzii taktiež od 1,20 €.

Výber punčov je však pestrý. Pokiaľ chcete vyskúšať o niečo silnejšie, vybrať si môžete napríkad Turbo punč za 2,50 eura, Tatranský punč za 3,50 eura alebo Diabolský punč za rovné štyri eurá.

Nájdete však i obľúbený grog za 2 eurá, Stroh za 2,50 eura a ďalšie nápoje, ktoré sa hodia do chladného počasia, ktoré v týchto dňoch panuje.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť atmosféru trhov zachytenú v obrazoch.

OBRAZOM: V Hlohovci odštartovali vianočné trhy
25
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM