Kultúra

Prvý aprílový víkend je za rohom: Piešťany lákajú na charitatívne jarné trhy

Tradičná aj moderná kuchyňa, remeselné výrobky, workshop pletenia prútia i folkór budú čakať počas prvého aprílového víkendu návštevníkov jarných trhov v Piešťanoch.

Ilustračný obrázok k článku Prvý aprílový víkend je za rohom: Piešťany lákajú na charitatívne jarné trhy
9
Galéria
Zdroj: TASR

Pre návštevníkov sú na Námestí slobody sú pripravené aj viaceré hudobné vystúpenia. V piatok od 16. hodiny bude pozvánkou na podujatie Ľudová hudba Andreja Záhorca. Počas soboty 6. apríla a nedele 7. apríla si záujemcovia budú môcť kúpiť tradičný tovar, viažuci sa k jarnému obdobiu, jedlá pripravené podľa tradičných receptov a výrobky domácich majstrov.

Pre najmenších bude pripravená kreatívna tvorivá dielňa a o dobrú náladu sa postará harmonikár.

Na pódiu sa postupne predstavia členovia folklórnych skupín Povoja, Bojniaci, Borovienka a rodina Hlbockých. Slávnosť príchodu jari vyvrcholí vystúpením folklórnych súborov Žito a Krakovanček, ktoré predvedú jarné zvyky, spevy a tance s Morenou. Tú nakoniec podľa tradície zapália a hodia z Kolonádového mosta do rieky Váh a potom privítajú Letečko.

Jarné trhy majú aj charitatívny rozmer. Návštevníci môžu dobrovoľným príspevkom pomôcť šesťročnému Maťkovi Praženkovi. Minulý rok absolvoval rehabilitačnú delfínoterapiu. Plávanie a hra s delfínom pod dozorom odborníkov mu veľmi pomohla a jeho zdravotný stav sa zlepšil. Rád by si ju preto aj vďaka pomoci návštevníkov jarných trhov zopakoval. Jarné trhy organizujú Agentúra Crea, B&R Group a mesto Piešťany.

Foto: ilustračné

Kúpeľné mesto Piešťany
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM