Erik Bojničan Samospráva

Projekt veľkej cyklotrasy v okrese Hlohovec: Aké sú najnovšie informácie?

V Hlohovci a okolitých obciach sa už dlhšie skloňuje plánovaná cyklotrasa. Takéto sú najnovšie informácie, ktoré prezradil primátor Miroslav Kollár.

Ilustračný obrázok k článku Projekt veľkej cyklotrasy v okrese Hlohovec: Aké sú najnovšie informácie?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás pred časom informovali, atraktívny plán, ktorého cieľom je podpora rozvoja cyklistickej dopravy spojil až päť samospráv okresu Hlohovec.

Veľký okruh

Začiatkom júna roku 2016 primátor Hlohovca Miroslav Kollár, primátorka mesta Leopoldov Terézia Kavuliaková, starostka obce Madunice Alena Jelušová, starosta Červeníka Marián Mihálik a starosta obce Koplotovce Jozef Števík slávnostne podpísali Memorandum o spolupráci a spoločnom postupe pri rozvoji cyklodopravy v regióne a predstavili zámer spoločného projektu, cieľom ktorého je vybudovanie cyklistického chodníka spájajúceho tieto mestá a obce do jedného okruhu.

Trasa plánovanej cyklotrasy mala mať podľa informácií z radnice z júna minulého roku približne 20 kilometrov s centrom v Hlohovci, aby uľahčila cestovanie ľudí za prácou, ale zároveň by sa vytvoril aj priestor na šport a cykloturistiku. Časť mala viesť po už vybudovaných úsekoch a po dvoch lávkach cez rieku Váh.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Najnovšie informácie, ktoré ohľadom cykloprojektu prezradil primátor Hlohovca M. Kollár na ostatnom mestskom zastupiteľstve, však zrejme milovníkov dvoch kolies v našom regióne nepotešia.

Najnovšie info

„My máme v RIÚSe (Regionálna integrovaná územná stratégia, pozn. redakcie) celý tento projekt spoločne s tými dvomi lávkami necenený na 3,5 alebo 3,6 milióna. Odhady vychádzali ešte vyššie. Akurát, že vyšla konečne výzva a na celý Trnavský kraj je tam alokovaných 1,3 milióna. Tým pádom to úplne mení pohľad na ten projekt,“ povedal M. Kollár s tým, že mesto Hlohovec absolvovalo rokovania s ostatnými obcami, keďže situácia je úplne iná, ako na začiatku vyzerala byť.

„Obce aj my pokračujeme v príprave dokumentácie a v závislosti od toho, ako to naozaj s tou výzvou bude, budeme riešiť v akej podobe ten projekt podáme, tak aby to zodpovedalo podmienkam výzvy,“ vysvetlil primátor, podľa ktorého slov je výzva nastavená nie ako turistická cyklodoprava ale ako alternatívny spôsob dopravy do zamestnania.

Mesto Hlohovec plánuje v roku 2017 aj vypracovanie dokumentu Cyklostratégia mesta. Podľa informácií zo schváleného rozpočtu na tento rok bude základným materiálom pre rozvoj cyklistickej dopravy v meste.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM