Rastislav Búgel Krimi

Príslušníci HaZZ uchránili najväčšie hodnoty v okrese Hlohovec

V Trnavskom kraji v uplynulom 40. týždni zaznamenali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) celkom 59 udalostí, čo je o 14 udalostí menej ako v predchádzajúcom týždni.

Najviac, spolu 25 výjazdov, uskutočnili k požiarom, 18 k dopravným nehodám, 13 výjazdov k technickým zásahom a uskutočnili tri cvičenia. Informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Ivan Peťko.
„Pri udalostiach zomrela pri dopravnej nehode jedna osoba, zranených bolo 16 osôb a zachránili sme celkom 29 ľudí, z toho 23 pri dopravných nehodách, štyri pri požiaroch a dve pri technických zásahoch,“ spresnil Peťko.
Podľa slov hovorcu priame škody vyčíslili vo výške 12.600 eur a uchránené hodnoty vo výške 85.690 eur. Najväčšie škody boli v okrese Trnava a najväčšie uchránené hodnoty v okrese Hlohovec. „Najviac zásahov, spolu 20 uskutočnili, v uplynulom týždni príslušníci HaZZ v okrese Trnava, po deväť zásahov vykonali v okrese Galanta a v okrese Senica,“ uviedol a pripomenul, že z celkového počtu 25 výjazdov k požiarom v uplynulom týždni bolo najviac, osem zásahov po vypaľovaní tráv a suchých porastov. Päť požiarov hasili na budovách a k uhaseniu kontajnerov na odpadky a skládok odpadov uskutočnili päť výjazdov. Trikrát hasili dopravné prostriedky cestnej dopravy.
„Z celkového počtu 13 výjazdov k technickým zásahom vykonali príslušníci HaZZ sedem na poskytnutie technickej pomoci a štyri výjazdy k otvoreniu bytov,“ ukončil Peťko.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM