han Správy Samospráva

Primátor to povedal na rovinu: Školy NEOTVORÍM, veď sme najhorší okres na Slovensku!

Okres Hlohovec patrí už niekoľko dní k tým najhorším na Slovensku, čo sa snaží zmeniť primátor Miroslav Kollár (Za ľudí). Lenže, naráža na samé problémy.

Ilustračný obrázok k článku Primátor to povedal na rovinu: Školy NEOTVORÍM, veď sme najhorší okres na Slovensku!
Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Pred pár dňami sa minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) vyjadril takto: „Kritickými oblasťami v rámci sedemdňovej incidencie sú okresy Hlohovec, Trnava, Dunajská Streda, Trebišov, Galanta, Košice, Turčianske Teplice i Bratislava.“ To však už neplatí a podľa slov hlavy mesta Hlohovec, je jeho okres v sedemdňovej incidencii najhorší.

Rozhovoril sa

Miroslav Kollár poskytol rozhovor portálu pravda.sk, kde sa hlbšie pozastavil pri aktuálnych témach, ktoré trápia mesto Hlohovec. „Konečne budeme vedieť dopredu, čo máme robiť,“ reagoval Kollár na margo toho, že sa od pondelka spúšťa na Slovensku COVID automat. Taktiež v rozhovore priznal, že aj napriek tomu, že si presadzuje svoj názor, ktorý často nie je blízky premiérovi Matovičovi, nie je nepriateľom tejto vlády.

„Som nešťastný z toho, ako všetko robíme preto, aby sa Smer a Hlas vrátili k moci po diaľnici, o akej sa im pred rokom ani nesnívalo,“ vyhlásil prvý muž Hlohovca pre reláciu Ide o pravdu a TU si môžete pozrieť video.

Nešťastné smsky

Politik, ktorý patrí pod stranu Za ľudí je presvedčený o tom, že posielanie sms v rámci kontrol pri pandémii, nebolo šťastným riešením. „Ak chceme Slovensku pomôcť, takto sa ďalej vládnuť nedá,“ myslí si Kollár, ktorý dodal, že vláda robí viacero komunikačných chýb.

Problémy v meste

To, že Hlohovec ako mesto aj okres zápasí so zvýšeným počtom pozitívnych ľudí na ochorenie COVID-19, je evidentné. Čo s tým mieni primátor robiť? „Nepotrebujem chodiť na krízové štáby, potrebujem vedieť, aké opatrenia musíme spraviť. Trnavský hygienik musí o nich rozhodnúť. My, čo sme vedeli obmedziť, sme obmedzili. Viem, že je problém, že máme v meste načierno otvorené krčmy a posilňovne,“ šokujúco prezradil Miroslav Kollár a pokračoval: „My tam môžeme poslať policajtov a ak sa im dobúchajú, tak im už hádam udelia pokuty. My nemôžeme potom donekonečna testovať, keď sa budú ľudia takto správať. Potom tú krivku nikdy nezlomíme.“

A čo školy?

Aj k tejto téme sa primátor vyjadril jasne: „Napriek tomu, že dlhodobo hovorím, že je problém, keď sa deti neučia a sú už dlho doma, teraz mi nepríde múdre ich otvárať. Neotvorím materské školy, ani základné školy! Nemôžem to urobiť, sme najhorší okres! Budem žiadať dáta od hygienika. Pokiaľ nedostaneme také odporúčanie od neho, ja ako primátor využijem a dám riaditeľské voľno!“

„Verím, že sa nám to podarí rodičom vysvetliť. Viem, že sú pod tlakom, ale nevieme ako sa bude situácia vyvíjať a pre mňa je zdržanlivosť na prvom mieste a nie sa vzoprieť vláde. Mám zodpovednosť za ľudí v okrese a meste, kde nám zomierajú naši spoloční známi… Verím, že sa dohodneme,“ uzavrel Kollár.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM