Erik Bojničan Samospráva

Primátor Kollár na tlačovke: V Hlohovci môže pribudnúť až 1 000 pracovných miest!

Aktualita z tlačovky hlavy mesta! V priemyselnom parku v Hlohovci by podľa slov primátora Miroslava Kollára mohlo pribudnúť až 1 000 nových pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Kollár na tlačovke: V Hlohovci môže pribudnúť až 1 000 pracovných miest!
Zdroj: TASR

V priemyselnej zóne v Hlohovci, ktorá bola dostavaná v roku 2006, by sa podľa slov hlohoveckého primátora mohla rozšíriť výroba a pribudnúť by mohli stovky pracovných miest. Miroslav Kollár o tom informoval vo štvrtok na tlačovej besede.

„V prípade, že rokovania dopadnú úspešne, v tejto chvíli sú na stole dve investície, ktoré rozširujú výrobu v priemyselnom parku s potenciálom 500 až 1 000 pracovných miest v horizonte najbližších dvoch až troch rokov,“ informoval Miroslav Kollár a zároveň dodal, že oficiálna tlačová správa je otázka iba týždňov.

„Sú s tým spojené nejaké územnoplánovacie technické veci. Z rokovaní, ktoré som mal, tak sú to reálne investície. Už sú v štádiu prípravy projektovej dokumentácie,“ povedal ďalej.

„Nemám v tejto chvíli oprávnenie identifikovať konkrétnu spoločnosť. Sú to subdodávatelia automobilového priemyslu,“ uviedol hlohovecký primátor, podľa ktorého nie sú naviazaní iba na nové investície na Slovensku, ale majú zákazky po celej Európe.

„Napriek tomu, že sme okres s treťou najmenšou nezamestnanosťou na Slovensku, ponúkli sme investorom, že vieme ako mesto spoločne komunikovať a hľadať zamestnancov z iných častí Slovenska a dostať ich sem,“ dodal M. Kollár.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM