han Správy Samospráva

Primátor Hlohovca hlási: Mesto je pripravené na celoplošné testovanie!

O zvýšenie počtu trvalých mobilných odberových miest chce požiadať mesto Hlohovec vzhľadom na prudký nárast ochorenia COVID-19 v posledných dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Hlohovca hlási: Mesto je pripravené na celoplošné testovanie!
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Primátor Miroslav Kollár zvolal v tejto súvislosti na pondelok mestský krízový štáb. Uviedol, že od začiatku septembra v celom okrese zaznamenali 1 601 pozitívnych výsledkov testovania, z toho bolo len za posledných desať dní 328.

Stretnutie starostov

Ako informoval Kollár na svojej stránke na sociálnej sieti, na rokovaní mestského krízového štábu sa zúčastnila aj prednostka okresného úradu Lucia Raková, ktorá na stredu (13. 1.) zvoláva koordinačné stretnutie všetkých starostov okresu a ďalších bezpečnostných a epidemiologických zložiek.

Slová Kollára

„Sme pripravení v prípade ďalšieho zhoršenia epidemiologickej situácie v spolupráci so zložkami krízového riadenia zabezpečiť aj opakované nárazové lokálne testovanie obyvateľov mesta,“ uviedol primátor. Náčelníka mestskej polície požiadal o sprísnenie dozoru dodržiavania platných pravidiel, najmä v súvislosti s opakovanými informáciami o nelegálnom prevádzkovaní niektorých pohostinských zariadení. Doplnil, že komunikujú s veľkými zamestnávateľmi o pretestovaní ich zamestnancov.

„Dobrá správa je, že niektorí svojich zamestnancov testujú,“ dodal Kollár.


FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM