Erik Bojničan Rôzne

Príjemná prechádzka po vinohradoch zakončená pohárikom dobrého vína: Turistika ako stvorená pre Hlohovčanov!

Počasie priam láka do prírody a pre Hlohovčanov sa chystá akcia, ako stvorená presne na to. Okrem príjemnej turistiky sa čo to dozviete aj o našej vinohradníckej oblasti a pochutiť si môžete na poháriku vína. Pozrite podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Príjemná prechádzka po vinohradoch zakončená pohárikom dobrého vína: Turistika ako stvorená pre Hlohovčanov!
Zdroj: TASR

Už tretí ročník Jarného putovania po vinohradoch je na pláne v sobotu 11. júna 2016. Ako prezradil organizátor Jozef Kertész, cieľom podujatie je bližšie zoznámenie sa s Hlohovecko-Šintavskou vinohradníckou oblasťou, s pestovateľmi hrozna a producentmi vín tejto oblasti. A taktiež aj nadviazanie na dávnu históriu priateľských pochodov vinohradmi a hajlochmi, spojených s návštevou vyhliadkových bodov na krásy Dolného Považia.

Trasa je určená pre peších turistov a taktiež pre cykloturistov. Vedie po poľných cestách a chodníkoch vo vinohradoch a medzi vinohradmi. Počas putovania budú na trase pripravené rozhovory s miestnymi vinármi o histórii pestovania viniča a výrobe vínneho moku v Hlohovskej a Šintavskej oblasti. Účastníkov putovania čaká milé prekvapenie v podobe pohárika dobrého vínka, ktoré spestrí náučný výklad o viniči a víne.

Jarné putovanie po vinohradoch (3. ročník)

  • Organizátor: Hlohovecký cech vinárov
  • Trasa: 22 km, Hlohovec, Urbánok – Šomoď – Gamašky – vinohrady Reva Bojničky – Bojničky – Zadné a Predné Borody – Vinohrady nad Váhom – rybníky Šintava
  • Štart: Hlohovec, Urbánok (Altánok Sv. Urbana), zahájenie akcie o 08:30 hod.
  • Cieľ: rybníky Šintava
  • Doprava účastníkov z cieľa v Šintave späť do Hlohovca bude zabezpečená autobusom (len pre peších turistov ! )

Vzdialenosť štartu na Urbánku od jednotlivých bodov dopravného spojenia je nasledovná: 45 min – od železničnej a autobusovej stanice Hlohovec a 30 min od výstupných zastávok autobusov na Hlohovej ulici v Hlohovci.

Podrobnejšie informácie a prípadné zmeny, alebo upresnenia miesta štartu, trasy, programu a miesta cieľa, podá pred akciou, resp. priamo na štarte jej organizátor.

Môže vás zaujímať:

Nemôžete sa dočkať, kedy vyrazíte do prírody? Pozrite si VEĽKÝ PREHĽAD turistiky v okolí na tento rok!

Na Pochode HP padol absolútny rekord, prekonaná magická tisícka: Pozrite si FOTO z akcie!

Psí záprah vyčaril úsmev na tvári desiatkam detí: Havkáči na štadióne v Hlohovci v akcii, VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM