Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Priestranné a útulné: Dve nové triedy rozšírili kapacitu materských škôl v meste, FOTO

V Základnej škole s materskou školou na Kopernikovej ulici pribudli dve nové triedy pre škôlkarov. Miesto v škôlke tak našlo ďalších osemnásť detí.

Ilustračný obrázok k článku Priestranné a útulné: Dve nové triedy rozšírili kapacitu materských škôl v meste, FOTO
11
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

V pondelok 4. marca 2019 v Základnej škole s materskou školou na Koperníkovej ulici v Hlohovci riaditeľka školy Denisa Králičová spolu s primátorom mesta Miroslavom Kollárom, za prítomnosti nových škôlkarov a ich rodičov a zástupcov odboru školstva na mestskom úrade, otvorili ďalšie dve nové triedy pre škôlkarov s možnosťou umiestniť v nich až 50 detí.

Dve triedy vznikli rekonštrukciou priestorov v juhovýchodnom krídle objektu školy v úrovni druhého nadzemného podlažia. Podobnou prestavbou vznikli aj prvé dve triedy tejto materskej školy už v roku 2016.

Stavebné práce na realizácii rekonštrukcie druhého podlažia začali v októbri 2018.

“S rekonštrukciou sme začali na jeseň minulého roka a sme veľmi radi, že vytvorením ďalších dvoch tried budeme môcť umiestniť všetky detičky, ktorých rodičia dostali zamietavé stanovisko z dôvodu nedostatku miesta. Momentálne sme otvorili jednu triedu, v ktorej je 18 najmenších škôlkrov,” uviedla Denisa Králičová, riaditeľka ZŠ s MŠ Kopernikova.

Rekonštrukcia sledovala pôvodnú dispozíciu daného priestoru s jednou hlavnou chodbou, ktorá bude zároveň slúžiť ako priestor šatní. Z chodby je vstup do oboch nových tried, ktoré majú charakter herne so spálňou ako jeden ucelený priestor. V rámci každej triedy sa nachádzajú samostatné sociálne zariadenia. Vstup do materskej školy je centrálny na prízemí.

“Z bezpečnostných dôvodov sme museli vytvoriť vonkajšie schodisko, ktoré bude spĺňat funkciu únikového východu, momentálne prebieha aj rekonštrukcia školského dvora, kde bude vybudované detské ihrisko pre deti materskej školy. Termín ukončenia ihriska je naplánovaný na apríl 2019,” informovala Králičová.

“Súčasťou ihriska bude pieskovisko, hojdačky i herná zostava s vežami. Celkové náklady na prestavbu priestorov materskej školy vrátane vybudovania detského ihriska sú zmluvne stanovené na 160 300 eur. Spolu tak vzniká moderná štvortriedna materská škola s celkovou kapacitou 95 detí, ktoré budúmať k dispozícii novovybavené triedy a dve vonkajšie zóny na hranie,” doplnila Zuzana Hrinková Siebenstichová, referentka mesta pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu.

Priestranné a útulné: Dve nové triedy rozšírili kapacitu materských škôl v Hloho
11
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM