Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Pribudli prvé polopodzemné kontajnery: Uvedené do prevádzky budú v novom roku

Mesto Hlohovec začalo s osádzaním polopodzemných kontajnerov na separovaný odpad. Prvých šesť sa bude nachádzať na sídlisku Sihoť.

Ilustračný obrázok k článku Pribudli prvé polopodzemné kontajnery: Uvedené do prevádzky budú v novom roku
Zdroj: Mesto Hlohovec

Mesto Hlohovec začalo s výstavbou polopodzemných kontajnerov. Prvou lokalitou, v ktorej budú umiestnené, je sídlisko Sihoť. Postupne majú pribúdať ďalšie.

„Prvých šesť stojísk polopodzemných kontajnerov na komunálny aj separovaný odpad sa nachádza na sídlisku Sihoť. Zatiaľ však ešte neslúžia svojmu účelu,“ informovala hovorkyňa mesta Hlohovec Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Podľa informácií z radnice, spusteniu prevádzky bude predchádzať viacero krokov. „V niektorých častiach sídliska je potrebné dokončiť terénne úpravy, napríklad dobudovanie prístupového chodníka. Čo je však podstatnejšie, až v novom roku bude mesto zazmluvňovať výsyp týchto kontajnerov,“ uviedla hovorkyňa.

Mesto apeluje na verejnosť prostredníctvo sociálnej siete, aby kontajnery zatiaľ nepoužívali, keďže ešte nie sú v prevádzke, o jej spustení bude radnica občanov včas informovať.

„Polopodzemné kontajnery časom nahradia v súčasnosti používané 1100 l štandardné kontajnery. Dobudovaní ďalších stojísk sa aktuálne projektuje. Zámerom je ich postupné osadenie na takmer každom sídlisku v meste,“ upresnila Hrinková Siebenstichová.

Avšak ako ďalej dodala hovorkyňa, investície do budovania stojísk na PPK sú závislé od rozpočtu a vôle poslancov vyčleniť financie práve na tento účel.

Foto: ilustračné

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM