Rastislav Búgel Iné športy

Priaznivci turistiky sa stretli na jesennom pochode

Klub slovenských turistov Hlohovec pripravil pre svojich priaznivcov 33.ročník Jesenného pochodu HP. Ako každý ročník, aj tento bol rekordný svojou účasťou.

Krásne jesenné počasie, čaj v termoske, plná autobusová stanica. Toto všetko malo jedno spoločné. Klub slovenských turistov zorganizoval 33.ročník Jesenného pochodou. Turisti sa zbiehali už pred siedmou hodinou. Autobusová stanica Hlohovec sa plnila neprestajným prílivom ľudí, ktorí prišli osláviť jeden z posledných slnečných dní tohto roku.

Po zaregistrovaní turistu v stánku označenom veľavýznamným slovom ŠTART, dostali zúčastnení základné inštrukcie, prvú pečiatku do preukazu účastníka a už nič nebránilu tomu, aby sa postupne vydali na cestu. Pochod, tak ako aj po iné ročníky, aj teraz ponúkal niekoľko možných trás: 35 km: Hlohovec – Ovčia skala – Havran – Čertova Pec – Piešťany (9 hod) 22 km: Hlohovec – Ovčia skala – Havran (6 hod) 17 km: Jalšové – Ovčia skala – Havran (4,5 hod) 12 km: Hlohovec – Ovčia skala – Jalšové (3,5 hod)

Na najkratší úsek cesty sa vydalo množstvo rodín s deťmi, začiatočníkov, ale aj tých, ktorí sa len prišli prejsť a užiť si posledné slnečné lúče. Cesta prebiehala bez väčších problémov. Príjemné prostredie a množstvo ľudí naladených na rovnakú vlnovú dĺžku, dávalo nenáročnej túre tú pravú atmosféru.

Po ceste nebol problém naraziť na skupiny ľudí posedávajúcich na trávnatých priestranstvách, na tvári úsmev, debatujúcich so svojimi priateľmi pri termoske čaju. Prvá vážnejšia zastávka a kontrolný bod Ovčia skala, znamenala načerpanie nových síl po viac ako 2,5 hodine pochodu. Turistov tu privítala vôňa ohňa, množstvo fotografií a hlavne ďalšia pečiatka v účastníckom preukaze. Na stanovisku panovala výborná nálada, družné rozhovory a hlavne pocit z príjemne stráveného dňa.

Už teraz sa organizítori tešia na ďalší ročník a na jarný pochod roku 2012. Jesenný pochod 33.ročníka prekonal všetky očakávania, keď zdolal vlaňajší rekord v počte účastníkov.

FOTO: Martina Nittnaus

Priaznivci turistiky sa stretli na jesennom pochode
1
Galéria
HC_turistika33
59
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM