Rastislav Búgel Rôzne

Pri Tescu v Hlohovci má byť aj nákupná galéria

Neďaleko pripravovaného hypermarketu Tesco v Hlohovci sa pripravuje aj výstavba nákupnej zóny.

Obchodnú galériu Váh navrhla v susedstve Priemyselného parku Hlohovec vybudovať spoločnosť Daifel finance, ktorej zámer sa už posudzuje v rámci jeho vplyvov na životné prostredie. „Obchodná galéria Váh bude tvorená prevažne diskontnými predajňami s rôznym druhom prevádzky,“ uvádza sa v zámere.
Nákupná galéria sa má rozprestierať na celkovej úžitkovej ploche 5444 m2. Pôjde o jednopodlažný objekt na pozemku o výmere viac ako 11.000 m2. Celkové náklady na realizáciu projektu predpovedá spoločnosť Daifel finance na úrovni 6,7 milióna eur.
Realizáciu navrhovateľ rozdelil na dve etapy. So začiatkom prvej etapy počíta na budúci rok a v rámci nej by sa mali vybudovať samotné obchodné prevádzky. Ich rozšírenie v rámci druhej by malo prísť výhľadovo medzi rokmi 2015 až 2020.
Obchodné centrum celkovo zamestná 170 ľudí, pričom ďalší pracovníci nájdu uplatnenie v špecializovaných predajniach. Podľa zámeru bude prevádzkovateľ zariadenia vyhľadávať zamestnancov pravdepodobne spomedzi miestnych obyvateľov.

Zdroj:TASR Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM