Rôzne

Premýšľate čo s piatkovým večerom? Hvezdáreň pozýva na zaujímavý program

Máte radi pohľad na nočnú oblohu? Prostredníctvom akcie hlohovskej hvezdárne môžete skúsiť zaujímavý pohľad na ňu i vesmír.

Ilustračný obrázok k článku Premýšľate čo s piatkovým večerom? Hvezdáreň pozýva na zaujímavý program
Zdroj: TASR

Akcia pre všetkých milovníkov nočnej oblohy sa chystá už v piatok 27. októbra 2017. Hvezdáreň a planetárium Milana Rastislava Štefánika v Hlohovci otvorí svoje brány pre všetkých záujemcov, ktorí majú záujem dozvedieť sa niečo nové o vesmíre a prostredníctvom veľkého ďalekohľadu si pozrieť nočnú oblohu.

Program planetária pre verejnosť začne o 18:00 a pre záujemcov sú prichystané Vesmírne otázniky, tento program zoznamuje s orientáciou na oblohe v našich zemepisných šírkach. Ako uvádzajú organizátori, je zameraný na cirkumpolárne súhvezdia (súhvezdia v oblastí pólu) a na pohyby nebeských telies a taktiež je doplnený krátkym videom o vývoji hviezd.

Samotné pozorovanie oblohy ďalekohľadom pre verejnosť sa v prípade, ak nenastane nepriaznivé počasie alebo oblačnosť, začne o 19:30 hodine . Pre ľudí bude prístupný ďalekohľad refraktor 180/2600, ktorý sa nachádza v areále Hvezdárne a planetária na Sládkovičovej ullici číslo 41.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM