Erik Bojničan Rôzne

Premietanie pod nebom v Hlohovci: Zavíta k nám kinematograf, aké filmy prinesie?

Ak máte radi filmy, prídete si na svoje. A to dokonca pod letným večerným nebom. Do Hlohovca totiž zavíta putovný kinematograf. Na aké snímky sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Premietanie pod nebom v Hlohovci: Zavíta k nám kinematograf, aké filmy prinesie?
Zdroj: TASR

V Hlohovci si budeme môcť spríjemniť viaceré letné večery zaujímavými filmami, ktoré budú premietané pod holým nebom. Do nášho mesta totiž zavíta Bažant kinematograf.

Ten sa u nás zastaví na kúpalisku. Diváci v Hlohovci si tak budú môcť vychutnať tri filmové kúsky, ktoré sa budú dať vidieť postupne od 1. do 3. septembra.

Ako uvádza organizátor akcie, premietať sa začne o 20.30 hodine, tento čas je však len orientačný. Predstavenie sa nekoná v prípade nepriaznivého počasia, predovšetkým silného vetra. A na aké filmy sa v našom meste môžeme tešiť?

1.9., TEÓRIA TIGRA Česko/Slovensko, 2016, 101 min.

Aj skrotení muži môžu zdivieť. Ako? Veterinár Jan má toho akurát tak dosť. Poslednou kvapkou je pre neho smrť svokra, ktorému tiež došli sily a trpezlivosť. Jan sa vydáva na cestu za naplnením svojich snov, ktorej súčasťou sú stádo kôz aj kráv, psychiatrický ústav, plavba na plti i život na lodi. Film sa stal vlani tretím najnavštevovanejším premiérovým filmom v Českej republike. Vyniká v ňom vynikajúce hereckú duo Eliška Balzerová a Jiří Bartoška.

2.9., UČITEĽKA

Slovensko/Česko, 2016, 102 min.

Učiteľka, na akú sa nezabúda, v podaní excelentnej Zuzany Mauréry. Príbeh filmu sa odohráva 80. rokoch minulého storočia. V istej predmestskej základnej škole sa riaditeľka s rodičmi detí jednej z tried stretáva na rodičovskej schôdzke a spolu hľadajú spôsob, ako sa zbaviť triednej učiteľky – tá, na prvý pohľad milá a láskavá, podrobuje si rodiny svojich žiakov a rafinovane manipuluje celým okolím. Film získal významné ocenenia aj na medzinárodných filmových festivaloch a s úspechom sa premieta v kinách po celom svete.

3.9., BABA Z ĽADU
Česko/Francúz­sko/Slovensko, 2017, 107 min.

Komédia o tom, že nikdy nie je neskoro vziať život do vlastných rúk v hlavnej úlohe s vynikajúcou Zuzanou Kronerovou. Príbeh odkrýva neľahké vzťahy medzi tromi generáciami a ukazuje nádej, s ktorou je možné vytvoriť si život podľa vlastných predstáv v akomkoľvek veku. Film otváral tohtoročný 24. MFFK Febiofest v Bratislave a v apríli získal cenu za najlepší scenár v kategórii zahraničných filmov na MFF Tribeca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM