Erik Bojničan Správy

Premiér smeruje do Hlohovca: Pozrite, čo tu budú s Kaliňákom robiť!

Nestáva sa tak často, aby Robert Fico spolu s ministrom vnútra Róbertom Kaliňákom zavítali do nášho mesta. Pozrite, či ich sem privádza.

Ilustračný obrázok k článku Premiér smeruje do Hlohovca: Pozrite, čo tu budú s Kaliňákom robiť!
Zdroj: TASR

Premiér Róbert Fico spolu s ministrom vnútra Róbertom Kaliňákom dnes navštívia Hlohovec. Cieľom ich cesty je otvorenia klientského centra v rámci reformy ESO. Nové klientské centrum bude na tvoria premiér s ministrom vnútra dnes o 15:00 na Okresnom úrade na Jarmočnej ulici.

Podstatou reformy verejnej správy ESO je podľa Ministerstva vnútra je zefektívniť, zlacniť a zmodernizovať výkon štátnej správy pre občana. Jedným z očakávaných dopadov je odbremenenie občana od zbytočnej administratívnej záťaže (napr. formou tzv. obiehania po úradoch resp. poskytovania duplicitných informácií o sebe viacerým úradom, keď už štátna správa týmito údajmi disponuje).

„V súčasnosti realizuje rezort vnútra procesy v rámci reformy v technicko-logistickej rovine (vytvorenie integrovanej siete miestnej štátnej správy a oddelenie kontaktného miesta pre občana vo forme min. 1 pracoviska v závislosti od veľkosti okresu),“ uvádza Ministerstvo vnútra.

Optimalizácia výkonu, procesov a štruktúr štátnej správy je podľa ministerstva vnútra v štádiu prípravy a bude realizovaná ako dlhodobý proces s cieľom zabezpečiť občanovi pohodlné, rýchle a lacnejšie služby.

Pozrite prvé FOTO a VIDEO z otvárania klientského centra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM