Erik Bojničan Kultúra

Prehľadná pomôcka pri rozmýšľaní, ako stráviť víkend v Hlohovci: 10 akcií, ktoré odporúčame zažiť

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže našich 10 tipov na podujatia, ktoré odporúčame zažiť počas nastávajúceho víkendu. Hlohovčania a spol., toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Prehľadná pomôcka pri rozmýšľaní, ako stráviť víkend v Hlohovci: 10 akcií, ktoré odporúčame zažiť
Zdroj: TASR

VÝSTAVA: Via Naturae – Cestou prírody

Piatok – 8:00 – 16:00, sobota – nedeľa – 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

14. ročník Festivalu enviromentálneho filmu a prehliadka prác 5. ročníka súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže.

KINO: Tri spomienky – FK URANIA 1919

Štvrtok 25. februára o 20:00, Kino Úsmev

Paul Dédalus sa pripravuje na odchod z Tadžikistanu a spomína – na svoje detstvo, matkine záchvaty šialenstva, na puto, ktoré ho spájalo s bratom Ivanom. Spomína na svojho otca, na cestu do ZSSR, na priateľa, ktorý ho zradil, na štúdium v Paríži a hlavne na Esther. Lásku jeho života.

Fraštacká objímačka

Piatok 26. februára o 14:30, Pešia zóna

Húfy dobrovoľníkov zaplnia po prvýkrát aj naše mesto. Hlohovčania budú priamo v uliciach zlepšovať deň netradičným a pritom tým najjednoduchším spôsobom. Obyčajným objatím.

Ľudovít Štúr – Cestou života (nielen) tŕnistou

Piatok 26. februára o 16:30, Mestská knižnica v Hlohovci

V hlohoveckej knižnici sa chystá zaujímavá prednáška PhDr. Beáty Mihalkovičovej z Múzea Ľudovíta Štúra v Modre, venovaná jednému z velikánov našej histórie.

KINO: Hacker

Piatok 26. februára o 19:00, Kino Úsmev

Ste online, tak Vás majú. Hackeri, ktorým stačí pár kliknutí k tomu, aby vám zničili život. Ešte horší sú ti s ambíciami. Ti, ktorí majú v pláne ochromiť celý svet. Neznámy počítačový macher si s nami rozhodol hrať a zdá sa, že neexistuje nikto, kto by ho zastavil. Pretože zúfalí ľudia radi robia zúfalé veci. Tajné služby vytiahnu z väzenia hackera Hathawaye (Chris Hemsworth). Ponuka, ktorú dostal, je lákavá. Keď vystopuje hackera, ktorý práve zlikvidoval jadrový reaktor v nemenovanej elektrárni, bude voľný. Hathaway však zisťuje, že proti nemu stojí človek so skutočne mimoriadnymi schopnosťami a že lepšie by urobil, keby bol zostal sedieť za mrežami. Jeho súper chystá ďalší úder. Kde? Kdekoľvek …

I. kolo ligy mužov vo vzpieraní

Sobota 27. februára o 10:30, TJ SOKOL Hlohovec, SNP 14

Silní muži si to v našom meste rozdajú v prvom kole ligy mužov vo vzpieraní. Napriek sychravému času teda môžete získať športový zážitok, pri ktorom nepotrebujete dáždnik nad hlavou.

KINO, detské predstavenie: 7 Trpaslíkov

Sobota 27. februára o 17:00, Kino Úsmev

Pozývame celú rodinu na animovanú fantastickú rozprávku. Špunt, najmladší so 7 trpaslíkov nešťastnou náhodou pichne princeznú Ruženku do prstu na oslave jej 18. Narodenín. Naplnil tak kliatbu zlej čarodejnice Dellamorty. A poslal celé kráľovstvo do storočného spánku. On i jeho šesť kamarátov musí túto chybu napraviť. Ale ako? Predsa bozkom z pravej lásky. A ako v každej správnej rozprávke, na našich hrdinov čaká mnoho nástrah a dobrodružstiev.

KINO: It Follows – Neutečieš

Sobota 27. februára o 19:00, Kino Úsmev

A horor sa začína! Oproti kráča evidentne stratená babka. Kalný pohľad a zmätenosť. Veď pomôžem, dobrých skutkov nie je nikdy dosť. Karma možno dvakrát vráti a fešande z víkendu sa konečne dovolám. Pri tomto filme by však podobný výjav dopadol inak. Babka je prešibaný prízrak, ktorý zo mňa spraví plnku do truhly. Taká automatika. Že prečo? No, fešanda zo soboty. Film sa totiž pohráva s parádnou ideou prenášania prekliatia … akým nuž tak poďme zistiť …

Prázdniny v záprahu

Nedeľa 28. februára od 10:00 do 18:00

Areál Zámockej záhrady v nedeľu 28. februára od 10:00 do 15:00 oživia štvornohí chlpáči zo súkromného azylu Siberian heaven, ktorí prinesú do Hlohovca niečo pre náš región netradičné – psí záprah. V ňom sa pod profesionálnym dozorom budú môcť detičky zviesť a zažiť tak nezabudnuteľný zážitok.

KINO: Od Cagliariho k Hitlerovi

Nedeľa 28. februára o 19:00, Kino Úsmev

„Doba, ktorá zrodila monštrum“ Dokumentárna výprava do čias Weimarskej republiky, jednej z najpodstatnejších etáp svetovej kinematografie. Bola to éra sprevádzaná rozkladom, krízou i kultúrnym rozkvetom. Išlo tiež o najpodstatnejšie obdobie nemeckej kinematografie, čas plný objavov a divov. „Siedme umenie“ vtedy získalo silné estetické základy, ktoré pretrvávajú dodnes. Tento dokument je fascinujúcim pohľadom na dôležité obdobie, ktoré dalo svetu filmy ako Nosferatu, Metropolis, či Modrý anjel.

Môže vás zaujímať:

História kina v našom meste: Viete, na čo chodili Hlohovčania pred viac ako 100 rokmi?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM