BTW Kultúra Správy

Prebieha prihlasovanie do Fraštackého tŕňa, oznámili hlavnú tému vtipov

Témou 13. ročníka karikaturistického bienále Fraštacký tŕň v Hlohovci je Les.

Ilustračný obrázok k článku Prebieha prihlasovanie do Fraštackého tŕňa, oznámili hlavnú tému vtipov
Zdroj: OZ Ex libris ad personam

Aktuálny ročník bienále kresleného humoru FRAŠTACKÝ TŔŇ je zameraný na prírodu. Ako vidia stromy a lesy karikaturisti sa rozhodli zistiť organizátori 13. ročníka FRAŠTACKÉHO TŔŇA, pre ktorý vybrali tému „LES“.

Autori kresleného humoru sa do súťaže môžu zapojiť do 10. augusta, najmenej dve súťažné práce je potrebné zaslať na adresu vyhlasovateľa združenia Ex Libris ad Personam Hlohovec. Informoval o tom riaditeľ súťaže Fero Bojničan.

Okrem hlavnej témy organizátori privítajú aj kresliarske príspevky do voľnej témy, súťaž je otvorená pre všetkých záujemcov. Porota rozhodne o víťazoch na svojom zasadnutí 26. augusta, slávnostné vyhodnotenie sa uskutoční v októbri.

Dôležitá je originálna myšlienka a jej vtipné prevedenie do umeleckého diela.

„Na predchádzajúcom 12. ročníku sa zúčastnilo 92 autorov kreslených vtipov z 30 krajín. Veríme, že aj tento rok bude účasť bohatá, napriek extrémnym časom. A možno práve pre ne,“ povedal Bojničan. Do Fraštackého tŕňa 2018 prispeli karikaturisti napríklad z Veľkej Británie, Bahrajnu, Brazílie, Bulharska, Čiernej Hory, Holandska, Iránu, Iraku, Kuby, Kostariky, Macedónska, Turecka či Uzbekistanu. Najpočetnejšie boli zastúpení českí autori kresleného humoru a Slováci.

Najlepšie práce bývajú tradične vystavené vo Vlastivednom múzeu v Hlohovci. V predchádzajúcich ročníkoch boli témami Elektrina (2008), Apatieky (2010), Reklama (2012), Voda (2016) a Obezita (2018).

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM