Zuzana Jakubičková Správy

Pozor na chrípku! Chorých je viac o 42 %, zatvorili už prvú materskú školu

Jedným z príznakov chladného počasia je aj chrípka a rôzne respiračné ochorenia. Trnavský kraj zaznamenal 42-percentný nárast chrípky oproti minulému týždňu. Zatvorená je už aj jedna materská škola.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na chrípku! Chorých je viac o 42 %, zatvorili už prvú materskú školu
Foto: Zuzana Jakubičková

Počet chorých na chrípku a akútne respiračné ochorenia v Trnavskom kraji výrazne stúpol. Hygienici hlásia v tomto týždni celkovo 5 963 akútnych respiračných ochorení, z tohto 828 chrípkových.

„V porovnaní s predchádzajúcim týždňom je to 25-percentný nárast pri respiračných ochoreniach a takmer 42-percentný nárast pri chrípke“ informovala Dagmar Kollárová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave.

Pre chrípku bola v tomto týždni zatvorená jedna materská škola v okrese Skalica. Spomedzi okresov bolo najviac chorých v okrese Piešťany, najvyššia chorobnosť je už niekoľko týždňov vo vekovej skupine detí do päť rokov.

Najvýraznejší vzostup chorobnosti bol zaznamenaný vo vekových skupinách šesť až 14-ročných, 20 až 59 ročných a aj u ľudí nad 60 rokov. Z hľadiska intenzity je podľa epidemiológov chrípka v Trnavskom kraji na úrovni sporadického výskytu.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM