Klaudia Goncalves Komunálne voľby

Poznáme mená kanditátov na post primátora: O váš hlas zabojujú štyria muži

Voľby primátorov a starostov obcí a poslancov mestských a obecných zastupiteľstiev sa budú konať 10. novembra. O post primátora mesta Hlohovec zabojujú štyria kandidáti.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme mená kanditátov na post primátora: O váš hlas zabojujú štyria muži
Zdroj: TASR

Oficiálnu kandidatúru mohli kandidáti na primátorov a storostov obcí a poslancov mestských a obecných zastupitelstiev podať do polnoci 11. septembra. V Hlohovci tak urobili štyria kandidáti na post primátora a 70 kandidátov na post poslanca MsZ.

„Oficiálnu kandidatúru pre novembrové voľby primátora mesta Hlohovec podali štyria kandidáti. Súčasný primátor mesta Ing. Miroslav Kollár, ekonomický manažér Mgr. Ivan Baranovič, dôchodca Peter Dvoran a veterinár MVDr. Oliver Pestún,“ uviedla Zuzana Hrinková Siebenstichová, referentka mesta Hlohovec pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu.

Počet poslancov Mestského zastupiteľstva bol rozhodnutím MsZ v júni 2018 znížený z pôvodných 23 na 17 poslancov. O týchto 17 poslaneckých postov zabojuje 70 kandidátov.

„Z celkového počtu 70 kandidátov je 45 nezávislých kandidátov a 25 kandidátov politických strán. Z politických strán postavili v Hlohovci kandidátov tieto strany: Komunistická strana Slovenska (2), Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko (1), Kresťanskodemo­kratické hnutie (14) Národná koalícia (2), Slovenská národná strana (1), Sme rodina – Boris Kollár (1), Smer – sociálna demokracia (4). V siedmich hlohovských obvodoch sú kandidáti rozdelení nasledovne. V 1. obvode sa budú o dve poslanecké miesta uchádzať 10 kandidáti. V 2. obvode sa o tri poslanecké miesta budú uchádzať 14 kandidáti. V 3. obvode sa o dve poslanecké miesta budú uchádzať 7 kandidáti. V 4. obvode sa o dve poslanecké miesta budú uchádzať 8 kandidáti. V 5. obvode sa o tri poslanecké miesta budú uchádzať 10 kandidáti. V 6. obvode sa o tri poslanecké miesta budú uchádzať 13 kandidáti. V 7. obvode (miestna časť Šulekovo) sa o dve poslanecké miesta budú uchádzať 8 kandidáti,“ informovala Hrinková Siebenstichová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM