Samospráva

Požiadajte o dotáciu na váš projekt: Trnavská župa rozdelí 600-tisíc eur

Máte nápad ako zlepšiť kultúru, šport či životné prostredie v Trnavskom kraji? Zapojiť sa môžete do dvoch výziev.

Ilustračný obrázok k článku Požiadajte o dotáciu na váš projekt: Trnavská župa rozdelí 600-tisíc eur
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril dve dotačné výzvy, v rámci ktorých rozdelí spolu 600 000 eur. Obce a organizácie sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, zdravotníctva a životného prostredia. Informoval o tom krajský odbor komunikácie.

Žiadosti je možné registrovať elektronicky do 4. februára 2022.

Ako to funguje?

„Každý oprávnený subjekt môže podať po dve žiadosti, z ktorých každú v minimálnej výške 500 eur. V tomto ročníku sme okruh podporovaných oblastí rozšírili o oblasť životného prostredia a upravili sme aj spôsob výpočtu spolufinancovania tak, aby bol výhodnejší pre žiadateľov,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Pre organizácie je vyčlenených 450 000 eur a na podporu aktivít obcí 150 000 eur. Spolufinancovanie organizácií je stanovené na 10 percent a v prípade obcí na 25 percent. O pridelení dotácií úspešným uchádzačom rozhodnú poslanci zastupiteľstva na svojom májovom zasadnutí.

Umenie aj šport

O dotáciu možno žiadať na kultúrne a umelecké aktivity vrátane vydávania pôvodnej tvorby. V oblasti športu je podpora určená na rozšírenie a skvalitnenie športovej činnosti zlepšením technického stavu a vybavenia ihrísk, reprezentáciu kraja účasťou na oficiálnych športových podujatiach európskeho a svetového charakteru, či usporadúvanie športových podujatí na území kraja.

Prečítajte si tiež

Ďalšie oblasti

Žiadosti môžu záujemcovia posielať aj o podporu projektov zameraných na predchádzanie nárastu sociálno-patologických javov, integráciu obyvateľov so zdravotným znevýhodnením, alebo skvalitnenie života seniorov prostredníctvom sociálnej starostlivosti.

Financie budú vyčlenené aj na aktivity smerujúce k zníženiu chorobnosti, posilnenie prevencie chorôb, zavádzanie nových diagnostických metód v zdravotníctve, či na celkové zlepšenie zdravia obyvateľov kraja.

Novou kategóriou podpory je životné prostredie, v rámci ktorej je možné získať dotáciu na revitalizáciu alebo rozširovanie zelených plôch v zastavanom území, alebo zníženie znečisťovania ovzdušia a zlepšenie jeho kvality. Manuál spolu s ďalšími informáciami je dostupný na webovej stránke kraja.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM