Kultúra

Posledný júnový deň zatvorí kino Úsmev: Čaká ho rozsiahla modernizácia

Pre jediné hlohovské kino Úsmev v súčasnej podobe je posledným dňom 30. jún tohto roka. Od nasledujúceho mesiaca sa začne jeho zásadná rekonštrukcia, ktorá ho premení na moderný stánok kultúry.

Ilustračný obrázok k článku Posledný júnový deň zatvorí kino Úsmev: Čaká ho rozsiahla modernizácia
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Pri príležitosti ukončenia tejto etapy pozýva radnica na sobotu (30.6.) Hlohovčanov na premietanie filmovej klasiky Obchod na korze. Vstup je bezplatný.

„Na modernizáciu sme získali z Audiovizuálneho fondu 32.000 eur na digitalizáciu premietacej techniky a 35 000 eur na modernizáciu sedačiek. Nepokrývajú celkové náklady na rekonštrukciu, ale sme radi za túto podporu. V súčasnosti hľadáme dodávateľa prác,“ uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová. Inovovať sa bude elektroinštalácia, vzduchotechnika i osvetlenie.

Na jeseň tohto roka bude z Úsmevu multifunkčná sála so zázemím pre 300 divákov, kde sa budú môcť popri premietaní filmov konať aj divadelné vystúpenia či koncerty. Celková predpokladaná hodnota projektu je 501 840 eur bez DPH, podľa hovorkyne sa v súťaži táto suma pravdepodobne zní­ži.

V priestoroch kina sa premietalo už v roku 1930, postupne sa modernizovalo podľa potrieb doby, digitalizácia Úsmev však ešte len čaká.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM