Klaudia Goncalves Správy Samospráva

Poslanci rozhodli: Schválili súťaž na odpredaj podielu v Mestskej poliklinike

Na októbrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva rozhodovali poslanci aj o vyhlásení súťaže na predaj obchodného podielu v Mestskej poliklinike Hlohovec, s.r.o.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci rozhodli: Schválili súťaž na odpredaj podielu v Mestskej poliklinike
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Na mimoriadnom októbrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva z dňa 24.10.2019 rozhodli mestskí poslanci o návrhu vyhlásenia verejnej obchodnej súťaže na odpredaj 100% podielu v Mestskej poliklinike Hlohovec. Návrh schválilo všetkých 12 prítomných poslancov.

Mestská poliklinika Hlohovec poskytuje zdravotnú starostlivosť v Liečebni pre dlhodobo chorých (LDCH) od 7.1.2019 a od 1.2.2019 prevád­zkuje aj pohotovosť pre dospelých.

Keďže prevádzkovanie je za súčasných kapacít finančne náročné a stratové, rozhodlo sa mesto reagovať na záujem iných spoločností prevádzkovať LDCH a vypracovalo návrh na odpredaj obchodného podielu a vyhlásenie verejnej súťaže. „Ekonomicky udržateľný model financovania je len za predpokladu rozšírenia kapacít liečebne,“ uviedla Mária Petríková, vedúca Odboru právneho a klientskych služieb MsÚ Hlohovec.

Návrh pozostáva z dvoch častí – z odpredaja 100% obchodného podielu, čo by znamenalo, že mesto prestane byť vlastníkom, ale vzťahy so zazmluvnenými nájomcami zostanú zachované. Druhou časťou je podnájom priestorov 2. a 3. podlažia, aby mohli byť kapacity LDCH rozšírené.

Ambulancie, ktoré sa v súčasnosti nachádzajú na 2. a 3. podlaží budú po rokovaniach s lekármi presunuté do náhradných priestorov. „Uskutočnia sa rokovania s lekármi, ktorým budú ponúknuté náhradné priestory, nakoľko ambulancie, ktoré využívajú v súčasnosti, musia byť voľné k 1.7.2020,“ informovala Petríková.

„Uchádzač musí v súťaži predložiť v rámci návrhu zmluvu na prevod podielu za kúpnu cenu 210 937 eur, t.j. sumu, ktorá predstavuje priame náklady mesta Hlohovec na založenie a prevádzkovanie spoločnosti a tiež predložiť návrh zmluvy na podnájom nebytových priestorov, suma musí byť minimálne vo výške 3,80 €/m/mesiac,“ informovala Petríková. Minimálna suma nájomného by tak mala predstavovať 41 997 eur ročne.

Uchádzač sa musí taktiež zaviazať na poskytovanie služieb LDCH. Doba nájmu je stanovená na 20 rokov od doby technického zhodnotenia, ktoré musí víťaz súťaže uskutočniť do doby troch rokov.

Vyhodnotenie prebehne 21.11.2019 o 14:30 na Mestskom úrade, o víťazovi rozhodne sedemčlenná komisia, ktorá bude vyhodnocovať súťažné návrhy, zložená zo zástupcov mesta, poslancov a zástupcov Bytového hospodárstva.

Foto: ilustračné

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM