Krimi

Posádka sanitky zažila šokujúce chvíle: Muž na ňu namieril zbraň!

Polícia uviedla, že zadržala muža, ktorý ohrozoval lekára so záchranármi so zbraňou. Dodala, že v dychu mu po incidente namerala vyše tri promile.

Ilustračný obrázok k článku Posádka sanitky zažila šokujúce chvíle: Muž na ňu namieril zbraň!
Zdroj: TASR

Policajti informovali, že muž (41) si najskôr cez svojho kamaráta vyžiadal neodkladnú, rýchlu zdravotnú pomoc. Polícia doplnila, že v utorok v podvečerných hodinách mali spolu popíjať, keď mu malo prísť náhle nevoľno, privolaní záchranári v obci okresu Trnava chceli mužovi poskytnúť prvú pomoc.

„Ten ju nakoniec odmietol a keď boli záchranári na odchode a sedeli už v sanitke, muž sa vrátil pred rodinný dom a tam vytiahol na nich zbraň. Tú namieril priamo na posádku sanitky. Záchranári kontaktovali ihneď policajtov, ktorí muža zadržali,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Tá zároveň dodala, že mužovi v dychu po incidente namerali policajti 1,57 mg/l alkoholu v dychu,  čo je viac ako tri promile alkoholu v dychu a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. V tzv. superrýchlom konaní ho obvinili z prečinu násilia proti skupine obyvateľov.

„Novelou trestného zákona sú pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci považovaní za chránené osoby a zákon im tak poskytuje vyššiu právnu ochranu pred útokmi. Osobe, ktorá sa dopustí na chránenej osobe trestného činu, hrozí v zmysle zákona aj vyššia trestná sadzba. V tomto prípade stanovuje zákona trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. O vine a treste pre obvineného bude rozhodovať súd v najbližších hodinách,“ povedala Linkešová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM