BTW Správy Samospráva

Pomaly ale isto do normálu, Hlohovec obnovil poskytované služby

Od 1. júna sa vrátila služba sociálny taxík, znovu je možné zaslať žiadosť o uvítanie do života a Klientské centrum bude fungovať v bežných otváracích hodinách.

Ilustračný obrázok k článku Pomaly ale isto do normálu, Hlohovec obnovil poskytované služby
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Aj Hlohovec pristúpil k postupnému uvoľňovaniu prijatých opatrení, ku ktorému dochádza vďaka priaznivému vývoju epidemiologickej situácie. Situáciu pravidelne vyhodnocuje mestský krízový štáb. Počas minulého mesiaca sa k bežnému režimu vrátili mestské spoločnosti, kultúrne inštitúcie (kino, zámok, knižnica, múzeum), aj mestská hromadná doprava. Do škôl a škôlok sa od 1. júna vrátila časť detí. Informovala o tom hovorkyňa Hlohovca Zuzana hrinková Siebenstichová.

Mesto Hlohovec postupne obnovuje poskytované služby Klientského centra a Mestského uradu, Sociálny taxík, uvítanie do života, bezplatné wifi zóny a detské ihriská.

Klientské centrum a MsÚ

Klientské centrum je odteraz otvorené každý pracovný deň. Znovu funguje tzv. dlhá streda a krátky piatok, v stredu je teda centrum otvorené do 17:00, v piatok iba do 14:00.

„Agenda matriky, osvedčovania listín a podpisov, evidencie obyvateľov a registra adries funguje aj naďalej po telefonickom dohovore s klientom na presne určený čas. Podateľňa a pokladňa fungujú bez potreby objednania sa,“ oznámilo mesto.

Podľa Hrinkovej je ostatná časť budovy mestského úradu pre verejnosť aj naďalej zatvorená, hoci zamestnanci pracujú už v riadnom režime.„Vybavia vás, len sa na stretnutí musíte s konkrétnym zamestnancom dohodnúť vopred. Vstup do budovy je možný iba v sprievode zamestnanca MsÚ,“ upresnila.

„V priebehu júna plánujeme klientske centrum aj úrad otvoriť v celom rozsahu, najskôr však potrebujeme dokončiť technické úpravy priestoru klientskeho centra tak, aby boli zamestnanci aj klienti úradu stále chránení pred možnou nákazou,“ dodala Hrinková.

Sociálny taxík

Služba sa vrátila do plnej prevádzky. Prepravnú službu je potrebné objednať si minimálne deň vopred v pracovných dňoch v čase od 6:30 do 14:30 na telefónnom čísle 0905 22 55 00.

Uvítanie do života

Odteraz je znovu možné zaslať žiadosť o uvítanie do života pre svoje novonarodené dieťatko.

Bezplatné wifi zóny

Na internet je možné zadarmo sa pripojiť na Námestí sv. Michala, na pešej zóne na ulici M. R. Štefánika, v centrálnej časti v Šulekove a na ihrisku na ulici Hájska v Šulekove.

Detské ihriská

Deti sa môžu bezpečne hrať na oficiálne otvorených ihriskách na uliciach: Svätopeterská, R. Dilonga, Manckovičova, Gaštanová, Podzámska, Nitrianska a Hájska. Sú otvorené denné od 9:00. V čase medzi 7:00 a 9:00 na nich prebieha dezinfekcia dotykových plôch herných zostáv.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM