Rastislav Búgel Bowling

PokecKuKolu - začala sa nadstavba

Prvé kolo nadstavby poodhalilo možnosti tímov zaútočiť na čo najlepšie umiestnenie v druhom ročníku MBL. Niektoré družstvá si akoby šetrili sily práve do tejto fázy súťaže. Výrazne a príjemne prekvapili OTC a HALIGANDA.

Prekvapiť sa podarilo aj hráčom REAL-u, no trošku v odlišnom svetle. Z nepochopiteľných príčin neprišli na zápas . Najväčší favoriti na titul nezaváhali. Zvíťazilo celé kvarteto najúspešnejších tímov zo základnej časti. Vysoký štandard potvrdilo až 23 hráčov s trojstovkovými výkonmi.

B-skupina

Hneď v úvode BACIGALA TEAM márne čakal na svojho súpera. REAL na zápas neprišiel a tak BACIGALA zaznamenala príliš jednoduché víťazstvo 873:0. Najlepšie situáciu bez sparinga zvládol Peter Moravčík, ktorý dosiahol 327 bodov .

Najväčší rozruch dňa spôsobilo OTC. Málo kto čakal, že jeho hráči pokoria B-TEAM. A už vôbec nikto nepredpokladal, že s výkonom 937 bodov v zápase , z ktorého by skysol úsmev v tvári aj mnohým mužstvám v A skupine. OTC vpálilo do nadstavby raketovo. Celá trojica sa vyšplhala na trojstovkové hodnoty. Marián Ručkay nazbieral 319 bodov, Ivan Rafajdus 312 a Iveta Ághová 306 (najlešia hráčka kola). S nepriazňou osudu sa neobvyklým spôsobom pokúsil niečo urobiť Milan Barek, ktorý hral druhú rundu v nadživotnej forme a zhodil 211 kolov . Ani jeho celkových 347 bodov B-TEAM-u nepomohlo. B-TEAM podľahol o 57 kolov. OTC bude minimálne týždeň okupovať najvyššie poschodie tabuľky.

LAKY TEAM to polovičku duelu s HKM nemal vôbec jednoduché . HKM sa držal súpera ako kliešť a v polčase prehrával len o 9 kolov. Všetci traja lakynovci prepli v druhom dejstve na vyšší prevodový stupeň a výsledok sa dostavil. LAKY TEAM presvedčivo zdolal HKM o 90 bodov. Hlavným strojcami úspechu boli Jozef Libant s 306 bodmi a Viliam Mertel s 304 bodmi .

THE GALES natrafil v prvom kole na najprijateľnejšieho súpera. HRBATA mu to ešte spríjemnila tým, že do zápasu nastúpila len vo dvojici . Napokon to hráčov HRBATA mohlo mrzieť, aj vo dvojici prehrali len o 260 bodov, ktoré by prípadný tretí člen tímu mohol získať.

Najväčšiu drámu a napokon aj najtesnejší výsledok dňa ponúkol súboj NEPOČUJÚCI TEAM vs. SOROŠ. NEPOČUJÚCI začali svižne, hráči SOROŠ-u opäť pripomínali odovzdané a bezkrvné boxovacie figuríny. Polčasový výsledok v prospech NEPOČUJÚCEHO TEAM-u o 20 bodov za danej situácie neprekvapoval už hádam nikoho. SOROŠ v druhom polčase bol konečne starým známym SOROŠ-om. Celá trojica výrazne ožila a tak do posledných hodov bol víťaz neistý. Paradoxne rozhodol hráč, ktorému sa v zápase darilo najmenej . Miro Začko spasil SOROŠ uzavretím 10. hodu a následným bonusovým hodom. SOROŠ sa po dlhom čase dočkal víťazstva, aj keď veľmi tesného . Nešťastní hráči NEPOČUJÚCEHO TEAM-u prehrali o 5 kolov . Za SOROŠ vynikol Ivan Antal s 323 bodmi, u nepočujúcich sa darilo Jurajovi Tesárovi s 303 bodmi a Dušanovi Kollárovi s 301 bodmi.

A-skupina

Najkvalitnejší zápas kola nám predviedli aktéri duelu POSTAVIČKY – ŠTAMGASTI. POSTAVIČKY majú snahu aj ako nováčik mútiť vody na vrchných priečkach tabuľky, ctižiadosť im nechýba, no skúsení harcovníci zo ŠTAMGASTOV už všeličo preskákali a tak ich nevyviedla z rytmu ani polčasová strata o 20 bodov. Zástavu POSTAVIČIEK držal poriadne vysoko v prvej runde Miloš Kvasňovský, ktorý zvalil 191 kolov . V druhej runde mu už tak šťastie neprialo. Ani jeho celkových 341 bodov k bodom neviedlo. Všetko má na svedomí druhú rundu schuti hrajúci Milan Králič, ktorý zvalil 203 kolov, celkovo 344 . Nie slabú pomocnú ruku podal aj Dušan Genov s 328 bodmi a tak ŠTAMGASTI porazili POSTAVIČKY kvalitným tímovým súčtom 956 o 59 bodov a predbežne sa usalašili na čele tabuľky .

Yellow Express inak nazývaný aj ako KRÁTKY PROCES vstupoval do zápasu proti Z@VINÁČ-u ako mierny favorit. Náskok si síce kanárici budovali, ale stúpal im dosť pomaly. Rýchlejšie im skôr stúpal proti húževnato hrajúcemu súperovi tlak. 18 bodový náskok v prvom polčase dával naďalej nádeje obom tímom. Z@VINÁČ vycítil šancu. A tak sa v druhej runde začalo bojovať o poznanie viac. KRÁTKY PROCES si napokon s úľavou po zápase vydýchol. Vyhral len o 32 bodov . Na strane víťaza zhodil Miro Halás rovných 300 kolov a Zdeno Šefraník 329. U Z@VINÁČ-a opätovne vynikol Timotej Černý s 339 bodmi.

CIBAK TEAM bol taktiež favoritom v zápase proti SUGO TEAM-u. V tomto prípade však bolo o víťazovi prakticky rozhodnuté už v štvrtine duelu. Do polčasu nahádzali cibáčikovci 508 bodov a záver už dohrávali v pokoji. SUGO TEAM po hrozivo vyzerajúcom náskoku súpera, druhé dejstvo predsa len rozdiel znížil. Postaral sa o to najmä Ján Hrnčár, ktorý ako tretí v poradí prekonal toto kolo 200 bodov na 1 hru . Ján zhodil v druhej runde 202 kolov, spolu 306. Za CIBAK TEAM v konečnom súčte exceloval Tomáš Wesolowski – 328 bodov a hlavne Vlado Halás, ktorý sa so súčtom 350 bodov stal navyše hráčom kola .

BOWLINGRIDERS dostal za súpera mužstvo, ktoré do prvej finálovej desiatky postupovalo z desiateho miesta. HALIGANDA je však nevyspytateľným tímom a potvrdila to aj v tomto zápase. Od začiatku držala pevne v rukách opraty vývoja zápasu. Papierovému favoritovi nedala ani najmenší záblesk šance na obrat. HALIGANDA zvíťazila pre mnohých prekvapivo, ale s výkonom 935 bodov úplne zaslúžene . Vyrovnané výkony podal Ľuboš Chynoradský, ktorý sa zastavil na čísle 317 a o tom, že bude pre HALIGANDU mimoriadnym prínosom presvedčil Rišo Sedláček s vynikajúcim súčtom 344 . Za BOWLINGRIDERS nebol lepším nikto iný ako Tibor Halás s 312 bodmi a slušný výkon podala aj Bibiána Halásová s 297 bodmi.

DEICIDE nezopakoval v súboji s BMW INVEST-om výkon zo základnej časti, kedy favorita prekvapivo zdolal. BMW INVEST podal tentoraz spoľahlivý a sústredený výkon. Hráči DEICIDE naopak neboli vo svojej koži a cestu k dvom bodom BMW INVEST-u sotva priemerným výkonom dosť uľahčili. Hráčom zápasu sa stal z tábora víťazov Fero Skalický s výkonom 343 bodov.

Rozbeh máme za nami. Prvý krok z deviatich bol pre niektoré tímy rázny, pre niektoré opatrný a jeden tím zatiaľ zostal stáť na mieste…Uvidíme kam sa to celé posunie už o týždeň.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM