Rastislav Búgel Bowling

PokecKuKolu číslo 14

Po dlhých troch týždňoch prestávky prišlo na rad v poradí štrnáste kolo MBL.

A bolo vidieť, že poniektorí využívali oddych inak než bowlingom. Našťastie aj napriek tomuto faktu až 17 hráčov prekročili tieň tristovky. Krátky Proces dokonca atakoval prekonanie vlastného rekordu v počte zvalených kolov mužstva na zápas. Chýbalo napokon málo, len 12 kolov.

Úvodný zápas kola priniesol hneď najväčšie prekvapenie. Hráči HKM nastúpili na zápas proti ašpirantovi na prvú desiatku LAKY TEAM-u s bilanciou 1 výhra a 12 prehier a predzápasové prognózy na víťaza boli jednoznačné a pre HKM dosť pesimistické. LAKY TEAM však dokázal, že štatistiky v bowlingu bývajú veľmi zradné . Po nemastnom neslanom výkone favorita zápasu zvíťazilo družstvo HKM o 6 bodov, pričom všetkých zainteresovaných na dráhach zatienil výkon jedinej ženy duelu – Martiny Andreánskej, ktorej na to aby sa stala hráčkou zápasu stačil bodový súčet 274 . LAKY TEAM si týmto výrazne znížil nádeje na zotrvanie v lepšej výkonnostnej skupine po skončení základnej časti. Hráči HKM si po dlhej dobe (12 prehier v rade) vychutnali pocit víťazstva.

K mega prekvapeniu sa schyľovalo aj v ďalšom súboji, ešte menšieho Dávida proti väčšiemu Goliášovi. NEPOČUJÚCI TEAM ani v tom najkrkolomnejšom sne nemohol predsa proti BMW INVEST-u rátať s úspechom. A predsa…Celková prehra o 29 bodov je pre outsidera veľmi tesná . BMW-éčkari nemali svoj deň, nestáva sa, žeby ani jeden z nich nezdolal 300 bodovú hranicu. Favorit to napokon ustál a posunul sa dokonca v tabuľke na 4. miesto . NEPOČUJÚCI TEAM budúci týždeň čaká zápas pravdy proti tímu HRBATA.

SUGO TEAM v doterajšom priebehu MBL hrá zápasy s kolísavými výkonmi. KRÁTKY PROCES preto nerátal s jednoduchým víťazstvom. Obavy boli nakoniec opodstatnené. Jeden z tých lepších zápasov večera priniesol solídne výkony na oboch stranách. Obidve družstva len o kúsok zaostali za svojimi tímovými rekordmi. Cez 300 bodov nazrelo až kvarteto hráčov (Ivan Suchánek-305 resp. Vlado Kozačenko-307, Miro Halás-301 a Zdeno Šefraník – 364, čo zároveň postačilo na titul hráča kola) , no a len jeden bod delil od troch stoviek Jána Hrnčára. SUGO TEAM tak prehral so cťou, aj keď rozdielom 101 bodov. Hráči Krátkeho Procesu sa „zriekli“ nového tímového rekordu MBL v posledných hodoch zápasu, sériu min. 900 bodových zápisov v zápasoch však natiahli na číslo 5.

Hráči OTC vystrkovali rožky proti Z@VINÁČ-u od úvodného hodu. Zápas to bol vyrovnaný o čom svedčí aj remízový stav v polovici stretnutia. Timotej Černý to v ďalšom priebehu už neuniesol a najmä jeho 340 bodovým pričinením Z@VINÁČ zvíťazil nad zdravo drzým odporom OTC rozdielom 45 bodov . Je nutné poznamenať, že až tak samého ho v tom nenechal Thomas Poitz s 299 bodmi. Ivana Rafajdusa z tábora OTC možno mrzí prehra najmenej, jeho 301 bodov je jeho osobným rekordom a vlastne aj prvým zápisom v klube tristovkárov .

Kvalitu sľuboval duel BOWLINGRIDERS – POSTAVIČKY a tí, čo ju čakali neboli sklamaní. Hráči BOWLINGRIDERS boli pred zápasom na papieri lepším tímom, prehrali len 2 zápasy, POSTAVIČKY pre zmenu ostatné 2 zápasy ukázali, kde je ich sila a že s nimi treba vážne počítať o medailové miestenky na záver sezóny . POSTAVIČKY sú tímom, na ktorom skrátka vidieť nazhromaždené tréningové dávky a je radosť pozerať sa na ich zlepšujúce sa výkony. Aj keď pohľady radosti určite nesršali z očí ich aktuálnych súperov. Ani heroický výkon Tibora Halása v druhej runde – 195, celkom 345 bodov nezabránil tretej prehre BOWLINGRIDERS v súťaži . POSTAVIČKY od úvodu hádzali výborne a záver navyše ešte vygradovali. Celkových 921 bodov na víťazstvo o 42 kolov stačilo. Pričinilo sa oň trio v nasledovnom zložení: Miloš Kvasňovský-301, Braňo Legerský-296 a Michaela Kožíková-324.

HALIGANDA nenastúpila na zápas proti lídrovi z CIBAK TEAM-u v najsilnejšom zložení. Súboj preto nemohol skončiť prekvapením. CIBAK TEAM si pripísal už trináste víťazstvo v pokojnom takmer tréningovom tempe . Rozdiel 224 kolov je veľavravný. Vzdul sa hlavne Vlado Halás s vlastným osobákom 329 bodov, Tomášovi Wesolowskému „stačilo“ aj 301 bodov. Po dlhšej 6 zápasovej pauze zapríčinenej zranením môže byť 292 bodov miernym povzbudením pre Paliho Tkáča.

SOROŠ sa v zápase proti HRBATA nezvyčajne trápila. Na ich šťastie HRBATA nezopakovala výkon z uplynulého kola, keď nahádzala takmer o 150 kolov viac. Hráčom SOROŠ-u tak na víťazstvo stačilo chudobných 736 bodov. Takýto výpadok si ale už budúci týždeň proti DEICIDE nebudú môcť dovoliť.

Príjemným prekvapením bola úroveň zápasu BACIGALA TEAM vs REAL. BACIGALA nahádzala priam neuveriteľných 912 bodov, čím sa vôbec prvý raz prehupla cez 900 bodov . BACIGALA dokázala, že jej aktuálne tabuľkové postavenie je len dielom škodoradostnej náhody. V poslednom čase to padá najmä Petrovi Moravčíkovi, 338 bodov bolo opäť vynikajúcich a postačilo na osobné maximum. Maroš Uhrák tiež nezaháľal a pripísal si 303 bodov . Hráči REAL-u nehrali ako tím zle, 858 bodov je u nich nadpriemerný výsledok. Žiaľ príliš často a priam až okato v ich radoch vyčnieva len 1 člen . Je ním Erik Rácik, ktorý zvalil 344 kolov, podpora zadných radov však v tomto zápase neprišla. Triumf hráčov BACIGALA TEAM-u bol preto nezvratný a v tabuľke sa dotiahli práve za svojho zdolaného súpera .

B-TEAM po 2 víťazstvách narazil na súpera z iného rangu. ŠTAMGASTI, tretie mužstvo MBL, potvrdzovali svoje kvality od úvodu a do polčasu si vypracovali 99 bodový náskok. B-TEAM nezložil aj napriek tomu zbrane a v druhom dejstve jeho hráči hrali ako vymenení . ŠTAMGASTI naopak poľavili a tak sa ich náskok scvrkával. Béčkarom veľkolepý finiš nevyšiel, prehrali o 48 bodov. O vzruch sa postarala Martina Šnajdarová, ktorá sa s výkonom 325 bodov stala nielen hráčom zápasu, ale aj hráčkou kola . U ŠTAMGAST-ov dominovali Monika Králičová s 315 bodmi a Dušan Genov so súčtom 308.

Záver zaobstaral súboj v ktorom išlo o veľa. DEICIDE rovnako tak aj THE GALES ešte pomýšľali na účasť v prvej desiatke. Víťaz tohto zápasu by mal k tomuto cieľu o poznanie bližšie. Zápas nervov, ktorý napokon kvalitou neoplýval, lepšie zvládli hráči DEICIDE, ktorí položili základ úspechu už v prvej runde. Jediný, koho v tomto zápase možno vyzdvihnúť je u družstva víťazov Andrej Rácik, ktorý zvalil 288 kolov . Zvyšná pätica hráčov zahrala výrazne pod svoje možnosti. Aj preto 766 bodov bolo v tomto zápase na triumf prekvapivo postačujúcich.

Máme za sebou ďalšie kolo plné príjemných prekvapení ako aj mnohých zlyhaní. V tabuľke opäť došlo k viacerým neplánovaným zmenám a s týmto trendom treba rátať až do ukončenia základnej časti. Tak ako je otvorený súboj o špicu tak isto je zamotaný aj súboj na chvoste tabuľky. Uvidíme, čo prinesie nasledujúce kolo…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM