Rastislav Búgel Bowling

PokecKuKolu číslo 11

Prinášame Vám PokecKuKolu, pravidelné ohliadnutie za MBL. Teraz už z 11. kola.

Do 11. kola sa nám zapojil ako 101. aktívny hráč aj náš prezident MBL Tibor Wesolowski a hneď nám to patrične oživil . Aj vďaka jeho výkonu sme zaregistrovali 13 hráčov, ktorí sa dostali v tomto hracom dni cez 300 bodov, čo nie je rozhodne málo. Rekordy síce tentoraz nepadali, no úroveň zápasov nebola zlá. K prekvapeniu opäť nedošlo.

V prvom zápase išlo o to kto z koho.. Jedine víťaz súboja DEICIDE – BACIGALA TEAM mohol ešte živiť nádej na umiestnenie v prvej desiatke. Tento pocit hráčom od úvodu zväzoval ruky a čísla na monitoroch nad dráhami neukazovali nič svetoborné. Hráči DEICIDE mali v prestávke náskok nepatrných 20 bodov, čo v bowlingu neznamená skoro nič. Druhé dejstvo sa už bacigalovci vzchopili a stav sa ku koncu začal vyrovnávať. Rozhodnutie napokon zostalo na pleciach Juraja Moravčíka, ktorému stačilo uzavrieť záverečný hod. Do plných zhodil deviatku, no dorážka mu vôbec nevyšla . A tak sa mohli radovať hráči DEICIDE, ktorí vyhrali o 5 kolov . Po dvoch nešťastných prehrách pred týmto zápasom si tak konečne šťastena sadla aj na ich stranu. Nasledujúce 2 zápasy by papierovo mali tieto 2 body ešte znásobiť a situácia sa pre nich razom zmení k lepšiemu . Naopak BACIGALA TEAM si kalich nováčikovskej dane vypije až do dna . Po úvodných skvelých výkonoch doľahla na celý tím menšia herná kríza a tak sa už asi výraznejšieho úspechu v konečnom umiestení od tohto družstva nedočkáme. Fakt, že momentálne im podľa priemeru zhodených kolov patrí 8. priečka je len slabou náplasťou na tak ambiciózny tím . Ale kto vie, možno už bez nervozity prekvapia v budúcom kole proti BMW INVEST-u a postarajú sa tak o nečakaný comeback.

ŠTAMGASTI sa chystali proti REAL-u odčiniť stratu bodov z minulého týždňa. Tento krát prekvapenie na ich úkor nedopustili a od úvodu snaživému súperovi z REAL-u dávali jasne najavo, kto je favoritom zápasu. Polčasový rozdiel 117 bodov pri celkovom súčte 490 bol veľavravný . Ku cti hráčov REAL-u slúži, že nezložili zbrane, druhú fázu hry ožili a nahádzali skvelý súčet 465. Znížili tak náskok ŠTAMGAST-ov na 96 bodov. Celkový súčet 838 bodov by REAL-u stačil na mnohé iné tímy, no proti ŠTAMGAST-om to bolo málo. Tak ako v minulom týždni doplatili v prvej runde na výkon Tibora Halása tak v tomto kole ich odrovnal pre zmenu Milan Králič, ktorý zhodil v prvom náhode 198 kolov a oba náhody ukončil s celkovým sumárom 356 . U hráčoch REAL-u už stabilne najlepší výkon podal Erik Rácik s 320 bodmi. Škoda, že Kormanovci zaspali prvú rundu , zopakovať čísla okolo 150 na náhod tak ako to dokázali v runde druhej by sa žiadalo pravidelnejšie. Uvidíme, možno už nabudúce, koniec koncov práve nasledujúce 3 zápasy poodhalia ich skutočné ambície. REAL nie je vonkoncom v neriešiteľnej situácii aj keď bodovo to zatiaľ na žiadne terno nevyzerá.

CIBAK TEAM vytiahol proti Z@VINÁČ-u svoje skryté eso v podobe ich manažéra Tibora Wesolowského, ktorý v zápase musel zaskakovať zraneného Paliho Tkáča a kartára Vlada Halása. Tibor svojim štartom načal druhú stovku aktívnych hráčov v tohtoročnej MBL. Jeho poradové číslo 101 sa v zápase vzápätí zmenilo na jednotku, stal sa totiž so súčtom 320 bodov hráčom zápasu , navyše bol v tomto dueli jediným tristovkárom. Svojim výkonom vôbec nepotvrdil, žeby na dráhy nechodil potajme trénovať. Kuvičie hlasy si o tom myslia svoje. Každopádne trio Wesolowských zatienilo duo Poitzovcov a Timoteja Černého. Najmä výkon v prvej časti zniesol tie najprísnejšie kritériá. Tibor s Dankou a Tomášom zvalili 500 kolov a oproti priemernému výkonu Z@VINÁČ-a, ktorý vôbec nekopíroval ten minulotýždňový proti ŠTAMGAST-om, to bohato stačilo. Veľká škoda, že výkon z prvej časti CIBAK TEAM nenapodobnil aj po obrátke. Nie kvôli tomu, že ich súper trošku bodovo dotiahol, ale kvôli tomu, že sme mohli byť svedkami ataku na nový tímový rekord. Každopádne Z@VINÁČ nenatiahol vzájomnú šnúru neporaziteľnosti na 3 zápasy v rade a prvý raz v krátkodobej histórii MBL cibáčikovcom podľahol . Budúci týždeň si to Z@VINÁČ rozdá so stále lepšiacou sa HALIGANDOU v priamom súboji o šieste miesto. CIBAK TEAM sa zatiaľ pokojne vyhrieva na vedúcej priečke MBL už niekoľko týždňov aj napriek tomu, že do zápasového deja zasahujú „lavičkoví“ hráči .

HALIGANDA sa pomaly, ale isto preberá z jesennej letargie. Výkonom 853 bodov si teraz spravila chuť do ďalšej fázy víťazstvom nad SUGO TEAM-om a v tabuľke poskočila práve pred svojho súpera na 8. miesto . Aj keď z trojice Ľubomír Štefek, Ivan Liso, Ľubomír Cibuľka nezhodil žiaden hráč nad 300 kolov, všetci traja podali vzácne vyrovnané a hlavne nadpriemerné výkony , čo sa o hráčoch SUGO TEAM-u nedá napísať. Jedine Ivan Suchánek, ktorý vsadil na osvedčenú predzápasovú prípravu ako to dokumentuje aj fotoreportér MBL na sociálnej sieti, sa dokázal vzoprieť a zhodil pekných 303 kolov . Ján Hrnčár mal však k trom stovkám ďalekom a práve jeho body v konečnom zúčtovaní chýbali, keďže HALIGANDA zvíťazila napokon o 40 bodov. SUGO TEAM si touto prehrou zároveň skomplikoval účasť v prvej desiatke , zvlášť pri ťažkom žrebe, ktorý má v závere. Budúci zápas proti OTC musí SUGO bezpodmienečne bodovať naplno.

KRÁTKY PROCES sa duelu proti LAKY TEAM-u trošku obával, veď naposledy nahádzali ich hráči vynikajúci súčet. Preto favorit urobil poctivú prípravu pred zápasom v štýle Ivana Suchánka a po novom aj dua Wesolowských . Zabralo to a od prvých hodov náskok KRÁTKEHO PROCES-u narastal. To, že príprava prebehla spolu s cibáčikovcami charakterizovalo aj skóre rovných 500 bodov na konci prvej rundy , čo bol výsledok totožný s CIBAK TEAM-om. Žiaľ aj tu už sily alebo sústredenosť v druhom dejstve chýbali a trio víťazov sa napokon o vylepšenie svojho aktuálne držaného rekordu zhodených kolov na zápas nepokúsilo. Súčty Mira Halása – 300, Katky Šefraníkovej – 300 a Zdena Šefraníka – 302 sú asi tými najvyrovnanejšími výkonmi tímovej spolupráce v zápase, ktoré MBL doteraz pamätá . KRÁTKY PROCES zvíťazil nad LAKY TEAM-om o 166 bodov a úspešne tak zavŕšil generálku na budúco týždňový zápas proti BOWLINGRIDERS. LAKY TEAM po krátkom výdychu sa opäť postaví v tvárou tvár zložitému hlavolamu, čaká ho CIBAK TEAM.

HKM si výkonom proti BOWLINGRIDERS vylepšil svoje tímové maximum , no ani to na favorita nestačilo. Ján Kozák sa výkonmi, zdá sa už zastabilizoval, škoda však, že nemá k sebe v zápase rovnocenného partnera tak ako má napríklad Tibor Halás, ktorému asistuje vo väčšine prípadov Monika Uhlárová. Tak tomu bola aj teraz, Tibor sa stal výkonom 367 bodov hráčom kola a Monike chýbali k 3 stovkám 3 body. Tibor Halás sa zároveň týmto výkonom vzdialil prenasledovateľom v tabuľke jednotlivcov na úctyhodný náskok . Záverom spomeniem, že celkový súčet BOWLINGRIDERS – 887 bodov bol o 128 bodov vyšší než nahádzali hráči HKM.

Neuveriteľnú zápletku nám priniesol zápas OTC – POSTAVIČKY. V polčase sa zdalo byť všetko jasné, podľa predpokladov viedli POSTAVIČKY o 44 bodov. Následne sa však všetci traja hráči OTC (druhý náhod: Iveta Ághová-151, Ivan Rafajdus-161, Marián Ručkay-149) rozhodli, že to v tomto zápase ešte nezabalia. Padalo im takmer všetko a prinútili k väčšej sústredenosti aj prekvapené POSTAVIČKY, ktoré sa oproti prvej runde tiež viditeľne zlepšili . Nebyť niektorých zaváhaní OTC pri násobených hodoch „do plných“, keď raz spadol napríklad len 1 kôl , mohol byť neuveriteľný obrat dokonaný. Paradoxne o všetkom v závere rozhodol hráč, ktorý sa druhú rundu najviac trápil pri v pohode hrajúcich spoluhráčoch Milošovi Kvasňovskému (175 bodov, celkovo 305 bodov) a Michaele Kožíkovej (138 bodov). Bol ním Jozef Zeisel, ktorému síce vyšiel prvý náhod k spokojným 158-im bodom, druhé kolo však bolo pre Jozefa ako začarované, skrátka nie a nie uzavrieť.. Vykúpením pre neho a pre celý tím POSTAVIČ-ek bol jeho predposledný hod, ktorý uzavrel a vzápätí v poslednom hode zvalil a znásobil 9 kolov. POSTAVIČKY si určite s úľavou vydýchli, zvíťazili o 11 bodov a takmer oľutovali moment na oko v prvej časti hry zanedbateľný, keď si nedali pozor a „ignorovali“ situáciu na monitore nad hlavami, čo ich stálo pár bodov.

V zápase B-TEAM vs BMW INVEST bolo všetko jasné od úvodu a k žiadnej zápletke sa v tomto prípade zďaleka neschyľovalo. Hráči BMW INVEST-u natiahli sériu 900-bodových zápasov v rade na číslo 4 , súpera zdolali o 231 bodov a upevnili si v tabuľke bronzové postavenie. Trio z BMW nahralo nasledovné čísla : Robo Knotek – 339, Jožko Kuča – 303 a Fero Skalický – 308, spolu 950 bodov. To už ale nie je žiadna novinka, že sa im darí len pri papierovo slabších súperoch, skúšku psychickej odolnosti im už o 2 týždne preveria ŠTAMGASTI. Uvidíme, či sa im zas neroztrasú kolená Hráči B-TEAM-u natiahli hrozivú šnúru prehier na šesť zápasov a budú sa ju snažiť zrušiť v budúcom zápase proti REAL-u.

HRBATA možno v kútiku duše dúfala, že súper THE GALES na zápas opäť nepríde. Ak tomu tak bolo, prerátala sa, tento krát sa to galesákom podarilo, komunikácia medzi nimi neuviazla. Avšak prišli bez jedného dresu a vstúpili tak podľa pravidiel do zápasu s 50 bodovým mankom . HRBATA aj keď sa snažila, túto pomoc nevyužila aj vďaka tomu, že hráči THE GALES hádzali presne a náskok k záveru zápasu navýšili na konečných 182 bodov. Hráčom zápasu sa stal Martin Ulík s 314 bodmi. THE GALES v ďalších štyroch zápasoch čakajú relatívne hrateľní súperi, bude zaujímavé sledovať či sa budú aj naďalej prezentovať formou, ktorá na nich momentálne zasadla. Pri zosúladení príchodu na zápas, najlepšie pokiaľ možno s dresom, sa tak môžeme od nich pre zmenu dočkať príjemnejších prekvapení.

Záverečnou bodkou 11. hracieho dňa bol súboj SOROŠ – NEPOČUJÚCI TEAM. Bolo zrejmé, že SOROŠ si nebude chcieť vziať 2 body a tak to aj na dráhach vyzeralo. Zvlášť keď boli motivovaní letákmi, ktorých obsah kvôli cenzúre a maloletým čitateľom nebudem radšej prezentovať. Ehm, späť k zápasu.. Pomaly teda náskok SOROŠ-u narastal, pričom NEPOČUJÚCI TEAM nehral zle. 821 bodov SOROŠ-u však bolo predsa len priveľa. NEPOČUJÚCI prehrali rozdielom 83 kolov. Za SOROŠ sa najviac darilo Ivanovi Antalovi s 293 bodmi, u nepočujúcich výrazne vyčnieval Dušan Kollár s 275 bodmi.

Definitívu do prvej desiatky po skončení základne časti majú po tomto kole istú CIBAK TEAM a KRÁTKY PROCES, 20 bodov je dostatočných. Voľných miest bude každým ďalším kolom ubúdať. Do konca kalendárneho roka sa odohrajú ešte 2 kolá, potom nasleduje 3-týždňová prestávka na zregenerovanie síl a nákup možných posíl. Teraz sa však treba ešte sústrediť na kolo budúce, ktoré dá dokopy opäť zaujímavé dvojice.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM