Rastislav Búgel Bowling

PokecKuKolu 10.

MBL pokračovala svojim 10.kolom. Dnes Vám opäť prinášame PokecKuKolu.

Neuveriteľnú fazónu predviedli v pondelok viacerí hráči MBL. Dočkali sme sa neoficiálneho rekordu v počte hráčov, ktorí v jednom hracom dni prekonajú tristo bodovú hranicu. Až 18 hráčov to na dobre pripravených dráhach dokázalo a zvýšilo to aj úroveň jednotlivých zápasov. Vlastne až na jeden, pretože hráči THE GALES sa na zápas z neznámych príčin nedostavili , čo bolo jedinou negatívnou škvrnou inak krásneho bowlingového večera, kde sa úsmevy rozdávali na všetky strany. Dokonca aj po prehratom zápase. Dôvod bol prostý, na rad prišlo hromadné fotenie tímov a vzápätí aj jednotlivcov k zatraktívneniu našej už aj tak skvelej internetovej stránky.

Prejdem k zápasom:

Náznak veľkého prekvapenia sa črtal hneď v prvom stretnutí CIBAK TEAM – SOROŠ. Vedúci tím narazil na húževnatý odpor hráčov SOROŠ-u, ktorí po prestávke nečakane viedli o 9 bodov . Druhú časť SOROŠ dokonca zvládol ešte lepšie ako tú prvú a celkových 847 bodov znamenalo nový tímový rekord , no ani to napokon na cibáčikovcov nestačilo. Tí pomaly gradovali svoj výkon a v polovici druhej rundy začali zápas otáčať, aby nakoniec zvíťazili rozdielom 41 kolov. Medzi tristovkármi večera sa ocitli naraz 3 hráči. Za víťazov Vlado Halás s 309 bodmi a Tomáš Wesolowski s 304 bodmi, za hráčov SOROŠ-u Daniel Belanský s 319 bodmi. Prekvapenie sa teda nekonalo, hráči SOROŠ-u si však zaslúžia uznanie za výkon a aj za to, že boli lídrovi rovnocenným súperom a obecenstvo (priamych súperov CIBAK TEAM-u o prvú priečku nevynímajúc) držali v permanentnom napätí.

Druhý zápas už tak vyrovnaný dej nemal. BMW INVEST v dueli s HALIGANDOU sa dostal tretí raz v slede cez 900 bodov , tento raz na číslo 959 a do obrátky ešte snaživo hrajúci súper v druhom dejstve poľavil. Aj keď výkon HALIGANDY bol ich druhým najlepším vystúpením v doterajšom priebehu 2. ročníka MBL, rozdiel 153 bodov v prospech víťaza z BMW INVEST-u je priam priepastný. Vynikajúco zahral najmä Robo Knotek, ktorý sa so súčtom 362 bodov stal hráčom kola a v nabitom klube tristovkárov večera sa ocitol aj Fero Skalický s 306 bodmi. Večer zatiaľ prebiehal bez prekvapení.

V súboji B-TEAM vs POSTAVIČKY nepadali taktiež nízke čísla. „Béčkari“ podali svoj druhý najlepší tohtoročný výkon so súčtom 775 , na POSTAVIČKY to však neplatilo, tie zahrali ešte lepšie a vyhádzali si svoje maximum v podobe 887-ich bodov . O tom, že to nemusí padať len na tréningoch sa presvedčil Ľuboš Kvanta, ktorý zvalil na jeho doterajšie zápasové štatistiky skvelých 311 kolov . Vzácne vyrovnané výkony so súčtom 304 (153+151) predviedla Michaela Kožíková a pomaly sa stabilizuje k výkonom cez tristobodovú hranicu. Vzostup formy môže tešiť ich kapitána Miloša Kvasňovského nakoľko rozlosovanie v posledných kolách nie je vôbec ružové. O vytúžených 8 bodov do prvej desiatky čaká POSTAVIČKY ešte tuhý boj. Nominácia do zostavy môže v nabitom kádri prinášať zaujímavé rébusy.

NEPOČUJÚCI TEAM – LAKY TEAM bol zápas, v ktorom sa očakávalo od nepočujúcich viac. LAKY TEAM im však zobral vietor z plachiet kvalitným výkonom, ktorý bol ohodnotený celkovým súčtom 854 , čo bol opäť vylepšený maximálny tímový výkon v sezóne 2011/2012, paradoxne po tom, čo ich najlepší hráč Jozef Trnený nahádzal v tomto zápase bodov najmenej. Predbehli ho Jozef Libant s vytvoreným osobným maximom 302 bodov a aj Viliam Mertel, ktorý si taktiež spravil „osobák“ so súčtom 287 . NEPOČUJÚCI TEAM vybuchol hlavne v druhej časti hry a ani v tomto zápase sa tak prekvapenie nekonalo. LAKY TEAM vyhral výrazným rozdielom 128 bodov a po troch prehrách v rade mu toto víťazstvo padlo isto vhod. Veď v nasledujúcich troch kolách ich čaká krkolomná skúška ohňom, postupne vyzvú KRÁTKY PROCES, CIBAK TEAM a BOWLINGRIDERS. To ich povestné šťastie z úvodu súťaže pri takýchto súperoch budú potrebovať ako soľ.

BACIGALA TEAM mal v zápase proti HKM poslednú šancu udržať si aspoň malú iskierku nádeje na konečné umiestenie po základnej časti v TOP-10. S nožom na krku sa ťažšie hrá, aj preto nebol štart do zápasu od hráčov BACIGALA ideálny. To čím doteraz „vynikali“ ich hráči, mám na mysli nevyrovnanosť výkonov na oboch dráhach, akoby pre zmenu zasiahlo ich súpera z HKM. A to, dovolím si tvrdiť, rozhodlo . Hráčom zápasu sa stal Daniel Čulák so skóre 309. BACIGALA zastavila šnúru štyroch prehier v rade a zostáva v hre . Každý budúci zápas je však pre nich už kľúčový. DEICIDE o týždeň nebude rozhodne ľahké sústo.

A na rad prišiel zápas, v ktorom sme sa prekvapenia predsa len po dlhej dobe dočkali. ŠTAMGASTI nastúpili ako favorit proti Z@VINÁČ-u do zápasu, ktorý ako sa neskôr ukázalo zniesol tie najprísnejšie kritériá. Nestranný divák si prišiel veru na svoje. Fanúšik toho alebo onoho tímu zas musel stáť na pokraji infarktu. Nervy drásajúca dráma začala od úvodu a trvala do samého záveru. Súperi sa striedali vo vedení každým hodom. Keď hráči Z@VINÁČ-u uzavreli 3 hry, zopakoval to aj súper, naopak keď Z@VINÁČ neuzavrel 3 hry dorážkou, to isté vyviedli aj ŠTAMGASTI . Rozdiely boli ozaj nepatrné a ŠTAMGASTI šli v polčase do vedenia len o 4 koly ! Súperi si nič nedarovali ani v druhom dejstve, hádzalo sa na doraz a väčšinou presne. Remízový scenár pokračoval takmer do záveru zápasu, keď začal sebavedomím sršať Thomas Poitz a hádzal strike jeden za druhým spôsobom, ktorý mi niečo pripomína . Na to, že mu po hode spadne strike sa ani nedíval, otočil sa a skôr než guľa rozbila všetky kolky už oslavoval so spoluhráčmi. Zdalo sa, že toto dlho trénoval, špeciálne na tento zápas a hlavne na samotný záver vytiahol svoje skryté tromfy . Aj vďaka nemu Z@VINÁČ rozdielom 42 bodov zdolal tretí tím tabuľky, ktorý mal doteraz na konte len 1 prehru . Víťazné trio nahádzalo nasledovné súčty: Martin Poitz – 314, Thomas Poitz – 303, Timotej Černý – 295. U ŠTAMGAST-ov zhodil Milan Králič 303 kolov a Monike Králičovej chýbal k vytúženej tristovke len jeden bod. Necháme sa prekvapiť, čo nám Z@VINÁČ vyvedie o týždeň, kedy nastúpi na zápas proti oklieštenej zostave CIBAK TEAM-u, navyše keď Z@VINÁČ má doteraz priaznivú zápasovú bilanciu, veď v minulom ročníku zdolal terajšieho lídra v základnej časti aj v nadstavbe!

Vyrovnaná zápletka sa očakávala v súboji SUGO TEAM – DEICIDE a napokon sme sa jej dočkali. Ivan Suchánek už svoju výkyvnú „výkonnostnú sínusoidu“ na zápasy prestal brať a necháva ju doma (nad konkrétnou miestnosťou radšej nejdem špekulovať ). Ján Hrnčár to je večná, zhruba tristobodová istota, pri ktorej sa družstvu každý zápas lepšie dýcha a Iveta Suchánková keď je treba zaberie, najmä v záveroch zápasov a dopomôže svojim výkonom k dôležitým bodom . Keď sa táto trojica zo SUGO TEAM-u zahryzne do súpera prináša to očakávané body. A tak tomu bolo aj teraz. DEICIDE síce po nevydarenom začiatku zápasu mohutne finišoval v závere, no na obrat to už nestačilo a hráči DEICIDE prehrali o tesných 15 bodov . Hlavným strojcom takmer dokonaného obratu bol Braňo Rácik, ktorý nahádzal 338 bodov . Po minulotýždňovej prehre so Z@VINÁČ-om o 9 bodov je to ďalší trpký a nešťastný výsledok pre DEICIDE.

KRÁTKY PROCES čakal na svojho súpera THE GALES márne . V tomto ročníku sa to stalo vôbec prvý raz, čo malo družstvo cestu za víťazstvom takto uľahčenú. Hráči Krátkeho Procesu si aspoň z chuti zatrénovali a nahádzali solídny súčet 915 bodov . Najviac sa darilo Katke Šefraníkovej, ktorá nahádzala 319 bodov. Uvidíme ako sa hráči THE GALES zmobilizujú na ďalšie zápasy. Verím, že to ešte nezabalili, zápasov je ešte dosť a stále je o čo hrať.

BOWLINGRIDERS bol ďalším tímom, ktorý si spravil svoje maximum v zápase . Doplatili na to hráči REAL-u, ktorí nehrali zle, no proti vyčíňaniu Tibora Halása, ktorý sa po týždni opäť vrátil do čela tabuľky jednotlivcov výkonom 342 bodov (prvá runda 205) boli bezmocní. Najlepší výkon sezóny zaznamenala Monika Uhlárová so súčtom 320 bodov a stala sa tak celkovou ženskou víťazkou kola . Najmä výkony Tibora a Moniky rozhodli o celkovom triumfe BOWLINGRIDERS nad REAL-om o 96 bodov. V tábore porazených vynikol výkonom 301 bodov Erik Rácik.

Hráči OTC v zápase proti HRBATA chceli bodovať naplno a poskočiť tak v tabuľke vyššie. Svoj plán splnili, vyhrali rozdielom 127 bodov nad zlepšujúcimi sa súpermi, ktorí pomaly ale isto naberajú na skúsenostiach a kvalite. Iveta Ághová sa opäť stala hviezdou zápasu, no takmer o 100 bodov zaostala za svojím minulotýždňovým výkonom. Hráčom OTC patrí už 14. miesto tabuľky, HRBATA zostáva posledná.

Kolo, plné osobných ako aj tímových rekordov je za nami. Do druhej polovice základnej časti do ktorej sme sa prehupli je to dobrý signál. Tabuľka sa zároveň rozdelila na dve polovice, pričom desiaty tím má od jedenásteho náskok štyroch bodov. Momentálne postavenie môže byť klamlivé. Sú družstvá, ktoré si „ľahšie“ zápasy už vyčerpali a naopak sú tímy, ktoré ešte s mnohými bodmi rátajú. Poradie sa bude miešať každým kolom. Uvidíme, ktoré z družstiev sa budú smiať nakoniec. Záverom ešte dodám, že od 11. kola vstupuje do pravidla prešľap aj keď ho nezaznamená senzor na dráhe. Krasokorčuliari a baletní majstri, ktorí zvyknú skončiť aj 5 metrov za čiarou majú od tohto kola smolu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM