Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Podporte nápady Hlohovčanov: Zahlasujte za projekty z participatívneho rozpočtu

Mesto Hlohovec pozýva na verejnú prezentáciu občianskych projektov a zadaní pre mesto v rámci participatívneho rozpočtu na rok 2019/20. Hlasovať za ne budete môcť už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Podporte nápady Hlohovčanov: Zahlasujte za projekty z participatívneho rozpočtu
Zdroj: Mesto Hlohovec

Zaujíma vás, čo sa v Hlohovci vybuduje pre zlepšenie kvality života v meste? Chcete sa podieľať na rozhodovaní o tom, ktoré projekty navrhnuté občanmi sa budú realizovať? Nenechajte si ujsť príležitosť a príďte na verejnú prezentáciu občianskych projektov a zadaní pre mesto v rámci Participatívneho rozpočtu 2019/2020.

Verejná prezentácia sa uskutoční v stredu, 11. septembra 2019 o 17:30 v AXA klube na Námestí sv.Michala 3.

Mesto Hlohovec vyčlenilo v 4. ročníku participatívneho rozpočtu celkovú sumu 60 000 eur (rozdelenú do 2 kategórií), o ktorých využití rozhodnú priamo občania. Prvou kategóriou sú občianske projekty – nízkorozpočtové nápady v sume do 5 000 eur, ktoré realizujú občania.

Celková vyčlenená suma na občianske projekty je 20 000 eur. Do druhej kategórie patria zadania pre mesto, jedná sa o vysokorozpočtové nápady v sume do 40 000 eur, ktoré realizuje mesto. Celková vyčlenená suma na zadania pre mesto je 40 000 eur.

Na verejnej prezentácii budú mať občania možnosť zoznámiť sa so 6 občianskymi projektmi a 7 zadaniami pre mesto, ktoré sa uchádzajú o finančné prostriedky na to vyčlenené.

Hlasovanie za jednotlivé projekty a zadania bude spustené 23. septembra 2019 a potrvá do 10. októbra 2019.

Po vyhodnotení hlasovania a prezentácii výsledkov budú úspešné projekty zaradené do rozpočtu mesta a v roku 2020 sa dočkajú realizácie. Viac informácií o participatívnom rozpočte nájdete tu.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM