Erik Bojničan Rôzne

Pocta pre Hlohovčana: Ladislav Svíčka sa 50 rokov zasadzuje za práva nepočujúcich

Ocenený za svoju celoživotnú prácu. Hlohovčan Ladislav Svíčka sa dočkal významnej pocty.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre Hlohovčana: Ladislav Svíčka sa 50 rokov zasadzuje za práva nepočujúcich
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Trnavský samosprávny kraj v Divadle Jána Palárika v Trnave oceňoval pracovníkov v oblasti sociálnej pomoci pri príležitosti Dňa sociálnych pracovníkov. Pamätnou medailou predsedu Trnavského samosprávneho kraja bolo ocenených sedemnásť jednotlivcov a jeden kolektív, Pamätný list predsedu Trnavského samosprávneho kraja si prevzalo osem jednotlivcov a zástupca jedného kolektívu z rôznych oblastí sociálnej pomoci.

Prečítajte si: Nebo neďaleko Hlohovca ožije farbami: Na oblohe sa zjaví krásny výjav!

Trnavský župan Tibor Mikuš poukázal najmä na to, že v prípade ľudí pracujúcich v sociálnej oblasti nejde o zamestnanie, ale poslanie. „Základným zmyslom života je byť prospešný pre iných. Máme prirodzenú úctu k vašej práci, ktorá je často nedocenená, hoci je pre spoločnosť nevyhnutná. Preto sa snažíme nedokonalosť spoločnosti vo vzťahu k vám napraviť aspoň tým, že tento deň využívame na to, aby sme sa vám verejne poďakovali a vzdali úctu."

Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Pamätná medaila predsedu Trnavského samosprávneho kraja si prevzal aj Hlohovčan Ladislav Svíčka, ktorý sa už 50 rokov zasadzuje za práva nepočujúcich. „Budoval štruktúru organizácie z lokálnej na krajskú až po celoslovenskú. Dlhé roky viedol Hlohovský spolok nepočujúcich a aj ich športový klub. Podieľal sa na organizácii kultúrnych aj športových podujatí pre nepočujúcich. Vychovával nových nasledovníkov a zabezpečoval tlmočnícku službu a ich vzdelávanie," uviedol Trnavský samosprávny kraj, ktorý ocenenie navrhol za celoživotnú angažovanosť za práva a potreby nepočujúcich

Prečítajte si: Zavíta k nám discgolfová elita: Hlohovec bude hostiť majstrovstvá Slovenska

Predseda Slovenského zväzu nepočujúcich L. Svíčka v minulosti reprezentoval Československú republiku vo futbale nepočujúcich. Zúčastnil sa aj majstrovstiev v šachu nepočujúcich počas viacerých ročníkov. Začiatkom 60. rokov minulého storočia založil v TJ Odeva Hlohovec Oddiel nepočujúcich. Po jeho zrušení vznikol Športový klub nepočujúcich Hlohovec, ktorého predsedom bol taktiež predsedom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Hlohovčan Ladislav Svíčka sa za celoživotnú prácu dočkal peknej pocty
4
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM