Erik Bojničan Rôzne Leopoldov

Pochovávanie basy v Leopoldove: Tešte sa na fašiangovú veselicu aj zabíjačku

V neďalekom Leopoldove sa chystá akcia, ktorá toho ponúkne viac ako dosť. V pláne je pochovávanie basy, ale zďaleka nie iba to. Veď si to pozrite...

Ilustračný obrázok k článku Pochovávanie basy v Leopoldove: Tešte sa na fašiangovú veselicu aj zabíjačku
Zdroj: TASR

Fašiangové obdobie sa začína od Troch kráľov a trvá až do Popolcovej stredy. Ani nášmu regiónu nie sú tradície cudzie, čoho dôkazom je napríklad obľúbené pochovávanie basy, ktoré k tomuto obdobiu neodmysliteľne pa­trí.

V meste Leopoldov sa chystá už druhý ročník tohto podujatia. Ukončenie fašiangového obdobia spolu s pochovávaním basy je na pláne v sobotu 25. februára 2017 na Námestí svätého Ignáca.

Prichystaného toho bude viac ako dosť. Program začína o 09:00 tradičnou zabíjačkou „naživo“. Nebude chýbať možnosť zakúpenia domácich zabíjačkových špecialít, výroba fašiangových dobrôt či súťaž o najkrajšiu fašiangovú masku. Počas dňa bude dobrú náladu spríjemňovať hudba.

O 14.30 hodine je na pláne bezplatná ochutnávka fašiangových šišiek a vystúpenie žiakov základnej školy. O 15:30 začína vystúpenie folklórnej skupiny Šulekovo, po ktorom príde na rad vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu masku fašiangového podujatia a odmena pre víťaza.

Tešiť sa môžete aj na zabíjačkovú kapustnicu. Akcia bude pokračovať v Pranieri na námestí. Vystúpi harmonikár Dežo a od desiatej hodiny večer začína nefalšovaná fašiangová veselica.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM